Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λίβανος: Drone του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι κατέρριψε με πύραυλο η Χεζμπολάχ

Το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε drone του στρατού του Ισραήλ στο νότιο τμήμα της χώρας, χρησιμοποιώντας πύραυλο εδάφους-αέρος (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, ισραηλινό drone πετά κοντά στα σύνορα με τη Γάζα).

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα που η σιιτική οργάνωση ανακοινώνει κατάρριψη ισραηλινού drone

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Χεζμπολάχ ανακοινώνει την κατάρριψη ισραηλινού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από πλευράς ισραηλινού στρατού σε αυτό το στάδιο.

Οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου είναι καθημερινές ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και μαχητές της Χεζμπολάχ αφότου ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο έδαφος του Λιβάνου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 63 άνθρωποι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανάμεσά τους τουλάχιστον πέντε άμαχοι.

Εκλεισαν τον λογαριασμό στο X

Σε μια παράλληλη εξέλιξη και σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα του εξωτερικού, έκλεισε ο λογαριασμός της Χεζμπολάχ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Ελον Μασκ.

Ο λογαριασμός ήταν ο @Hezbollah_FA και τον εντόπισε ο Μάικλ Φρέουντ, δημοσιογράφος και πρώην αναπληρωτής διευθυντής επικοινωνίας του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η Χεζμπολάχ έχει χαρακτηριστεί ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση από την αμερικανική κυβέρνηση από το 1997, αλλά έχει ενεργό λογαριασμό στο Χ» είχε γράψει ο παλαίμαχος δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στην ίδια πλατφόρμα και ρωτούσε τον Ελον Μασκ «γιατί επιτρέπεται ο λογαριασμός τους»;



Source link