Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Aφιέφωμα στην Κλιματική Κρίση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Με Διεθνές Διαγωνιστικό θα ξεκινήσει η σημερινή τρίτη ημέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, με την προβολή δέκα ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 5το απόγευμα στο Victoria Cinemas

Θα ακολουθήσει στις 7.30 το απόγευμα,το αφιέρωμα στην Κλιματική Αλλαγή, το οποίο θα επικεντρωθεί στην κλιματική και περιβαλλοντική κρίση αλλά και στη θεομηνία, από την οποία δοκιμάστηκε η Θεσσαλία. Ειδική αναφορά θα γίνει στην αυτοθυσία των ανθρώπων για τη διάσωση των πλημμυροπαθών, των περιουσιών τους και φυσικά των ζώων που κινδύνεψαν να πνιγούν.

Στο αφιέρωμα θα καταθέσουν τις εμπειρίες αλλά και τις προτάσεις τους για τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης, πρόσωπα που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή ” της μάχης” κατά την πρόσφατη θεομηνία. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν : , ο Κωνσταντίνος Μπαλαντίνας, Αντιπύραρχος, Διοικητής 8ης ΕΜΑΚ,Ελισάβετ Καρανίκα, πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας ΕΕΣ, Εύη Θάνου από τον Φιλοζωϊκό Όμιλο Καρδίτσας και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Λάρισας Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθούν χαρακτηριστικές σκηνές διασώσεων, οι οποίες παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες του Φεστιβάλ, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντικές οργανώσεις.

Τέλος, θα προβληθεί το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Άγγελου Ράλλη, «Mighty Afrin: In the time of floods», στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Οι προβολές και όλες οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.





Source link