Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου με την Μονάδα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Θέματα που έχουν σχέση με την ενίσχυση της καινοτομίας και της μεταφοράς γνώσης στο χώρο της Υγείας και του οικοσυστήματός της, τέθηκαν επί τάπητος στο πλαίσιο συνάντησης της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρ. Βλαχάκης, παρουσία της αν. προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοικητικής Οικονομικής Υπηρεσίας, κ. Δ. Σαρακατσάνου και της αν. προϊσταμένης του Οικονομικού Τμήματος, κ. Μ. Δαλάκα συναντήθηκε με την αναπληρώτρια καθηγήτρια, κ. Γλ. Καραγκούνη, εκπρόσωπο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Με την εν λόγω συνεργασία, η Μονάδα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου. αναλαμβάνει τη διοργάνωση του θεματικού διαγωνισμού καινοτόμων ιδεών (Ideathon) με την υποστήριξη και συμμετοχή του Γενικoύ Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίες θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν τις διαδικασίες του. Ο θεματικός διαγωνισμός προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 στην Λάρισα και θα αφορά στην παρουσίαση λύσεων από τους διαγωνιζόμενους, στις προκλήσεις που τέθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ειδικότερα οι προκλήσεις είναι:

· Διαχείριση αποθήκης – Logistics. Παρακολούθηση διανομής και χρέωσης υλικών ανά κλινική και ανά ασθενή.

· Ψηφιοποίηση ιατρικών εξετάσεων και ασφαλής παράδοση στον οικογενειακό ιατρό.

«Άλλη μια συνεργασία με στόχο την δικτύωση του Φορέα μας με Πανεπιστήμια γίνεται πράξη. Άλλωστε το Γ.Ν. Λάρισας πρωτοπορεί στην εφαρμογή της καινοτομίας και φιλοδοξεί να ενθαρρύνει και να πυροδοτήσει νέες ευκαιρίες & συνέργειες στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων ιδεών στον τομέα της Υγείας για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.





Source link