Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Συνάντηση Τριαντόπουλου με μέλη της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Γιάννουλης

Με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο συναντήθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέλη της Επιτροπής Πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Αυτό που πρωτίστως τόνισαν οι πλημμυροπαθείς είναι, ότι δεν έχουν λάβει ακόμη τις πρώτες αποζημιώσεις των 6.600 ευρώ για τις οικοσκευές.

Επίσης, σημείωσαν ότι επιχειρούν να επικοινωνήσουν τόσο με το δήμο Λαρισαίων όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να γίνουν οι αυτοψίες στα σπίτια τους, ωστόσο δεν λαμβάνουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Αυτό εντείνει τα προβλήματά τους, καθώς δεν γνωρίζουν εάν μπορούν να κάνουν κάποιες παρεμβάσεις στα σπίτια τους πριν αυτά ελεγχθούν από τις αρμόδιες επιτροπές. Βέβαια, μέλη της Επιτροπής ξεκαθάρισαν ότι τα ισόγεια σπίτια των εργατικών κατοικιών δεν μπορούν να κατοικηθούν.

Λάρισα: Συνάντηση Τριαντόπουλου με μέλη της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Γιάννουλης

Ο κ. Τριαντόπουλος, από την πλευρά του εξήγησε ότι σε περιπτώσεις που δεν δόθηκαν τα 6.600 ευρώ για οικοσκευές, αυτό έγινε διότι μπορεί να μην δηλώθηκε η κατοικία στο Ε9. Σε κάθε περίπτωση δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα των πλημμυροπαθών, ενώ πρόσθεσε ότι η επιδότηση ενοικίου θα δίνεται και σε εκείνους τους πλημμυροπαθείς που φιλοξενούνται σε άλλα σπίτια.

Τέλος, ο κ. Τριαντόπουλος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του συλλόγου καφετεριών και καταστημάτων εστίασης των παραλίων της Αγιάς  κ. Δημήτρη Ηλιάδη. Ο τελευταίος έθεσε επίσης την μην καταβολή των 6600 ευρώ της αποζημίωσης για οικοσκευές σε πλημμυροπαθείς των παραλίων, ζήτησε να εξεταστούν σπίτια και καταστήματα από επιτροπές μηχανικών και έθεσε εκ νέου το θέμα των προστίμων που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για κατάληψη αιγιαλού με ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα.  





Source link