Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Σε κυκλοφορία για τα Ι.Χ και τα οχήματα μέχρι 3,5 τόνους η Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (βίντεο)

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ (ΠΑΘΕ) ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΓΥΡΤΩΝΗΣ

Σε κυκλοφορία δόθηκε στις 5 το απόγευμα σήμερα η νέα εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην οποία όμως επιτρέπεται η κίνηση μόνο Ι.Χ οχημάτων και οχημάτων έως 3,5 τόνων. Εξαιρούνται τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας που παρέχουν υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές καθώς και οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά των νεκρών ζώων.

Όπως μετέδωσε από τον κόμβο του Συκουρίου, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, από τις 5 το απόγευμα συνδέθηκε και πάλι μετά από επτά ημέρες, η βόρεια με την νότια Ελλάδα μέσω της ΠΑΘΕ.

Το τμήμα από τον κόμβο του Συκουρίου μέχρι τον κόμβο της Γυρτώνης ήταν κλειστό από το περασμένο Σάββατο καθώς είχε καλυφθεί από τα νερά του Πηνειού ποταμού που μετέτρεψαν την ευρύτερη περιοχή σε μία απέραντη λίμνη με το ύψος των υδάτων να έχουν φτάσει ακόμη και τα τρία μέτρα.

Η κυκλοφορία των Ι.Χ διεξάγεται πλέον κανονικά στην εθνική οδό, ενώ μετά τον κόμβο του Συκουρίου υπάρχει σήμα που δείχνει στους οδηγούς, ότι επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο στην αριστερή λωρίδα ανά κατεύθυνση σε μήκος ενός (1) χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αύριο και μετά από αυτοψία μηχανικών του τεχνικού τμήματος της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα αποφασιστεί, εάν θα πρέπει να δοθεί η Εθνική Οδός σε κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα.

www.ertnews.gr



Source link