Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα και πορεία θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στις 18.00, δεκαπέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, στην Αθήνα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ επισημαίνει μεταξύ άλλων, σχετικά: “Ο Δεκέμβρης του 2008 αποτελεί σημείο τομής για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία .Ήταν η αφορμή να εξεγερθεί η νέα γενιά απέναντι στην αστυνομοκρατία και την καταπίεση. Σε ένα πολιτικό περιβάλλον με βαθιά κοινωνική και πολιτική κρίση.
Η νέα γενιά κατέκλεισε τους δρόμους, καθώς ασφυκτιούσε σε ένα εντατικοποιημένο σχολείο, έβλεπε την προοπτική της να διαλύεται ,με το φάντασμα της ανεργίας, της επισφάλειας και της εργασιακής εκμετάλλευσης να την απειλεί.
Η αστυνομική αυθαιρεσία ,οι ανισότητες ,η στοχοποίηση της νεολαίας συνεχίζουν να ενθαρρύνονται από την σημερινή κυβέρνηση. Η κρατική βία ανεξέλεγκτη συνεχίζει το έργο της, απέναντι σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από τις κυβερνητικές πολιτικές της φτωχοποίησης και αγωνίζεται για επιβίωση”.





Source link