Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Ο Τ. Βαμβακίδης ζωντανεύει τον Καραγκιόζη επί σκηνής για τα παιδιά των πλημμυροπαθών

Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Παιδική Γιορτή, δωρεάν για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, την Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου, στις 10:30πμ, με τον Τάκη Βαμβακίδη επί σκηνής να ενσαρκώνει τον Καραγκιόζη, συνδιοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με την Ένωση Συνταξιούχων και το παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Γυναικών (μέλος ΟΓΕ).

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γ. Σκόκας, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου ότι το “Εργατικό Κέντρο έχει μετατραπεί και εξακολουθεί να είναι το κέντρο οργάνωσης της αλληλεγγύης των Σωματείων, άλλων φορέων και κυρίως των απλών ανθρώπων για τους πλημμυροπαθείς της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής.

Ήταν μια πράξη αυτονόητη για Εργατικό Κέντρο και το έχει αποδείξει πάμπολλες φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα από την οργάνωση αλληλεγγύης για τους σεισμοπαθείς για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, για τους κατοίκους της Εύβοιας που αντιμετώπισαν την πύρινη λαίλαπα, τους σεισμοπαθείς στην περιοχή μας σε Δαμάσι, Μεσοχώρι, Κουτσόχερο κ.α., αλλά και παλιότερα προς του πλημμυροπαθείς από την προηγούμενη πλημμύρα τον ΙΑΝΟ που έπληξε την περιοχή μας”.

Λάρισα: Ο Τ. Βαμβακίδης ζωντανεύει τον Καραγκιόζη επί σκηνής για τα παιδιά των πλημμυροπαθώνΛάρισα: Ο Τ. Βαμβακίδης ζωντανεύει τον Καραγκιόζη επί σκηνής για τα παιδιά των πλημμυροπαθών

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ πρόσθεσε ότι θα υπάξει συνέχεια στην αλληλεγγύη με κάθε μορφή. “Την αγωνιστική αλλά και με την μορφή την υλική, ειδικά σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς.

Είναι σε εξέλιξη μια σειρά σχετικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις επιτροπές πληγέντων, φορείς και συλλόγους. Ήδη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διανομή των χρωμάτων για τα πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια. Πάνω από 2000 πληγείσες λαϊκές οικογένειες διατέθηκε από 10λιτρο λευκού πλαστικού χρώματος Α’ ποιότητας. Επίσης αυτές τις ημέρες μοιράζονται ξανά τρόφιμα στις παραπάνω οικογένειες και σε ακόμη περισσότερες. Έχει γίνει διανομή στην Φαλάνη, στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, στην Ν.Σμύρνη, στο Κουλούρι και ακολουθεί σε Αγ.Θωμά και ΑΤΑ.

Ταυτόχρονα μπροστά και στις γιορτές προχωράμε από κοινού με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, την Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή την Κυριακή 24/12 , στις 10:30 το πρωί στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Με την συμμετοχή του γνωστού καλλιτέχνη και συμπατριώτη μας Τάκη Βαμβακίδη με μια διαδραστική παράσταση Καραγκιόζη καθώς και της Ομάδας Κινούμενα Σχέδια με παράσταση για τα μικρά παιδιά και άλλες δραστηριότητες, καθώς και δώρα για τους μικρούς μας φίλους. Η παράσταση είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά, ειδικά από πλημμυροπαθείς οικογένειες με μόνη προϋπόθεση να δηλώσουν εγκαίρως την συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη το μεσημέρι”.

Από την πλευρά του ο Β΄αντιπρόεδρος του ΕΚΛ κ. Αχ. Σίμος σημείωσε ότι “στη συγκεκριμένη εκδήλωση συνδράμουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας καθώς και η Ένωση Γυναικών Λάρισας (Μέλος ΟΓΕ). Με έμφαση στις οικογένειες των συναδέλφων που έχουν πληγεί στις πρόσφατες πλημμύρες ετοιμάζουμε με πολύ μεράκι μια παιδική γιορτή σε συνεργασία με τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη και την ομάδα «Κινούμενα Σχέδια».

Στις 10:30 το πρωί θα ξεκινήσει η προσέλευση παιδιών και γονιών στον όμορφο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης όπου θα τους υποδεχτούμε με παιδικές δραστηριότητες βασισμένες στην ζωγραφική και την χειροτεχνία.

Την σκυτάλη θα πάρει η ομάδα παιδαγωγών και καλλιτεχνών «Κινούμενα Σχέδια» όπου θα μας παρουσιάσει «Το κουτί» ένα μουσικοθεατρικό διαδραστικό δρώμενο της Χριστίνας Τοπουζλή για τις γιορτές των Χριστουγέννων γεμάτο αισιόδοξα μηνύματα!

Ακολουθεί το έργο «Σκιών Καμώματα» σε σενάριο και σκηνοθεσία του αείμνηστου Ευγένιου Σπαθάρη. Στον μπερντέ αλλά και ζωντανός Καραγκιόζης ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.

Θα παρακολουθήσουμε αγαπημένες φιγούρες να παρελαύνουν σε μια όμορφη εμπειρία γέλιου. Ο Τάκης Βαμβακίδης, που υπήρξε 25 χρόνια μαθητής και συνεργάτης του Ευγένιου Σπαθάρη, ζωντανεύει επί σκηνής τον Καραγκιόζη σε μια διαδραστική επικοινωνία με τα παιδιά, χαρίζοντας άφθονο γέλιο. Ένα κάλεσμα γνήσιας ψυχαγωγίας ως αντιπρόταση στην εικονική διασκέδαση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών”.

Στο τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα για φωτογραφίες με όλα τα παιδιά, θα δίνεται αναμνηστικό δωράκι σε όλους τους θεατές μία συλλεκτική ζωγραφιά-ιχνογραφία φιλοτεχνημένη από τον δάσκαλο Ευγένιο Σπαθάρη καθώς και άλλες εκπλήξεις από τους φορείς που διοργανώνουν την εκδήλωση.





Source link