Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Ξάγρυπνοι οι κάτοικοι στην οδό Βόλου – Έφτασαν οι πρώτοι πλημμυροπαθείς στο κλειστό της Νεάπολης

Πολύ δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους της οδού Βόλου στη Λάρισα. Πολίτες σε Τούμπα, Άγιο Γεώργιο και Λαχανόκηπους μένουν ξάγρυπνοι παρακολουθώντας το φαινόμενο της κακοκαιρίας να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και την βροχή να δυναμώνει ξανά.

Όπως αναφέρει το onlarissa, o όγκος των υδάτων προχωράει όσο η βροχή συνεχίζεται και οι πολίτες αγωνιούν για τα σπίτια τους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, προσωπικό του δήμου Λαρισαίων βρίσκεται κατά τη διάρκεια της νύχτας στο φυτώριο του δήμου γεμίζοντας σάκους με άμμο για τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Επιπρόσθετα στις πληγείσες περιοχές παραμένουν τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας λειτουργεί τηλέφωνο επικοινωνίας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2410 614637.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι πληγέντες των πλημμυρών από τα χωριά του δήμου Κιλελέρ και ειδικότερα από το Αρμένιο κατέφτασαν τα μεσάνυχτα στο κλειστό της Νεάπολης όπου θα φιλοξενηθούν.

Στο κλειστό έχουν στηθεί κρεβάτια, στρώματα και κλινοσκεπάσματα για τους πλημμυροπαθείς οι οποίοι έφτασαν στη Λάρισα μετά από περιπέτεια, καθώς τα δύο λεωφορεία συνάντησαν στην εθνική οδό νέο χείμαρρο που τους καθυστέρησε.

Υπενθυμίζεται πως περίπου 150 άτομα στο σύνολο θα φιλοξενηθούν στο κλειστό της Νεάπολης έπειτα από συνεννόηση της διοίκησης του ΕΑΚΛ με τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο

Οι πλημμυροπαθείς προέρχονται από τις κοινότητες του Αρμενίου του Σωτήριου και της Γλαύκης. Οι πληγέντες από το Σωτήριο και τη Γλαύκη, περίπου 90 άτομα αναμένουν τον απεγκλωβισμό τους από κλιμάκια της ΕΜΑΚ που θα κινηθούν με βάρκες για να τους διασώσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Πηγή:onlarissa

 



Source link