Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Λύση στο θέμα της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου ζητά ο Σύλλογος Γονέων

Την άμεση επίλυση του προβλήματος με την σίτιση στο Μουσικό Σχολείο της Λάρισας ζητά με δημόσια παρέμβαση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Το συγκεκριμένο θέμα εντοπίστηκε και κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους όπου αναφέρθηκαν και καταγράφηκαν μια σειρά από προβλήματα σχετικά με το φαγητό που χορηγείται στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το ΔΣ του Συλλόγου “ήρθε επανειλημμένα σε επαφή με τους υπευθύνους του Δήμου Λάρισας που είναι αρμόδιοι για την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω έδειξαν ενδιαφέρον και κατανόηση, δυστυχώς μέχρι το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς διαπιστώναμε συνεχώς εκπτώσεις στην ποιότητα των γευμάτων των μαθητών.

Θεωρούσαμε ωστόσο ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινούσε με καλύτερες προϋποθέσεις όσον αφορά τη σίτιση των παιδιών μας. Αντίθετα, ενώ η σχολική χρονιά στην περιοχή μας ξεκίνησε 17 μέρες μετά από τον αρχικό προγραμματισμό, διαπιστώνουμε ότι δεν καταβλήθηκε η δέουσα επιμέλεια για να ξεκινήσει έγκαιρα η σίτιση στο σχολείο μας με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, αυτή να μην παρέχεται!

Για τον λόγο αυτό μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων επισκέφτηκαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων ζητώντας άμεση επίλυση του ζητήματος της έλλειψης της σίτισης, καθώς υπήρξε ενημέρωση ότι αυτή θα καθυστερήσει με απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα λόγω δικαστικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές του μουσικού σχολείου να επιστρέφουν στο σπίτι χωρίς να έχουν γευματίσει στο σχολείο όπως δικαιούνται, έχοντας καθημερινά διευρυμένο ωράριο σε σχέση με τα άλλα σχολεία. Ειδικότερα, τα παιδιά του Λυκείου βρίσκονται στα φροντιστήρια τους εξαντλημένα και νηστικά αμέσως μετά το σχολικό ωράριο και πολλά από αυτά οδηγήθηκαν στο να εγκαταλείψουν το σχολείο για το λόγο αυτό. Επιπλέον, οι γονείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα γεύματα των παιδιών στο σχολείο (με σνακ), χωρίς όμως αυτά να μπορούν να αντικαταστήσουν το μεσημεριανό γεύμα. Ιδιαίτερα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν είναι λίγοι οι μαθητές που επιστρέφουν στο σπίτι τους πολύ αργότερα, λόγω μεγαλύτερων αποστάσεων (περιοχές εκτός πόλης της Λάρισας).

Όλα τα παραπάνω υποβαθμίζουν ποιοτικά το σχολείο μας. Με λύπη μας διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά, ότι υποβαθμίζεται συνολικά η δημόσια παροχή εκπαίδευσης που θα έπρεπε να αποτελεί κοινωνική προτεραιότητα.

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να βρεθεί επιτέλους λύση στο θέμα της σίτισης των μαθητών, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ποιότητας και με τους απαιτούμενους ελέγχους.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες εκπτώσεις στην ουσία και την ποιότητα ενός σχολείου λόγω γραφειοκρατικής δυσκαμψίας και χρονοβόρων διοικητικών, δικαστικών διαδικασιών”.





Source link