Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: ΚΚΕ – Στηρίζουμε τους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών

Την πλήρη στήριξη του, στους αγώνες των αγροτών στον θεσσαλικό κάμπο, εκφράζει με ανακοίνωσή του η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Σε σχετική μακροσκελή ανακοίνωση το ΚΚΕ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που βγάζει τους αγρότες στον δρόμο – και σήμερα και χτες – είναι τα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ανακυκλώνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, με όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και με «μοχλό» την ΚΑΠ της ΕΕ. Προβλήματα που δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε συγκυριακά, ούτε «εισαγόμενα», όπως προσπαθεί να τα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Αυτές οι πολιτικές ευθύνονται για την εκτόξευση του κόστους παραγωγής στα ύψη, όπως και για το γεγονός ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι παρατημένοι στο έλεος του καιρού και διαφόρων ασθενειών, χωρίς να αποζημιώνονται πλήρως για τις καταστροφές στην παραγωγή τους. Φέτος μάλιστα είδαν το εισόδημά τους να ροκανίζεται ακόμα περισσότερο από τις μεγάλες περικοπές της νέας ΚΑΠ στη βασική ενίσχυση και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα.

Στόχος τους είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.  Αυτό τον στόχο υπηρετεί και  το σχέδιο «ανασυγκρότησης» της περιοχής που προωθούν κυβέρνηση και τοπική διοίκηση»

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Το ΚΚΕ δίνει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα  των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, για να νικήσουν τα μπλόκα»





Source link