Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Ζημιές στις υποδομές και το οδικό δίκτυο – Έλεγχος της στατικότητας σε δύο πολυκατοικίες

Η πολυήμερη παραμονή κάτω από τα νερά που έφερε η πλημμύρα στην Λάρισα έχει δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές. Κάτοικοι σε δύο πολυκατοικίες ανησυχούν γιατί τα νερά και οι προσχώσεις μετά την πλημμύρα, δημιούργησαν πρόβλημα στα θεμέλια και ζητήθηκε από την Πολεοδομία η εκκένωσή τους μέχρι να ολοκληρωθεί ο ενδελεχής έλεγχος.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων στην οδό Γουλιανού, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθως δύο οικοδομές εμφάνισαν πρόβλημα στα θεμέλια, μετά τον μεγάλο όγκο νερού που δέχθηκε οικόπεδο που βρίσκεται ανάμεσά τους. Στο οικόπεδο γίνονταν εργασίες ανέγερσης οικοδομής και υπήρχαν εργασίες εκσκαφής. Μετά την απάντληση των υδάτων της πλημμύρας προκλήθηκε διαταρραχή εδάφους.

Η Πολεοδομία του Δήμου Λαρισαίων κοινοποίησε στις εισόδους των δύο όμορων πολυκατοικιών έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει του ενοίκους και τους ζητά να αποχωρήσουν προσωρινά από τα σπίτια τους. Πολλοί από αυτούς συνεχίζουν να παραμένουν στα σπίτια τους. Οι πρώτες αυτοψίες έδειξαν ότι δενυπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην δομή των κτηρίων. Θα ακολουθήσουν κι άλλες μελέτες προκειμένου οι υπεύθυνοι να είναι σίγουροι για την ασφάλεια των δύο πολυκατοικιών και των ενοίκων τους.

Η Γιάννουλη δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα από τις πλημμύρες στην περιοχή της Λάρισας. Τις πρώτες ημέρες οι άνθρωποι έβγαιναν από τα σπίτια τους με σωστικές λέμβους και την βοήθεια των πυροσβεστών και διασωστών. Όταν αποτραβήχτηκαν τα νερά, φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής.

Στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, συνεργεία δουλεύουν από το πρωί για να συνεχίσουν την απάντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια πολυκατοικιών και σπιτιών. Παράλληλα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στην συνέχεια στον καθαρισμό των δρόμων.

Να φορούν γαλότσες, γάντια και να παίρνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης όσοι δουλεύουν στη αποκατάσταση των ζημιών, συστήνει αυστηρά ο Δήμος, καθώς το νερό μπορεί να είναι μολυσμένο.





Source link