Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Εκκένωση δυο πολυκατοικιών ζήτησε η Πολεοδομία

Την εκκένωση δυο πολυκατοικιών στη Λάρισα ζήτησε μετά την πλημμύρα η πολεοδομία για λόγους στατικότητας  Οι πολυκατοικίες, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη βρίσκονται στην οδό Γουλιανού στη συνοικία Αμπελοκήπων στη Λάρισα.

Τις προηγούμενες ημέρες το οικόπεδο που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πολυκατοικίες είχε δεχτεί πολλά νερά από τη βροχή έγινε απάντληση τους με αποτέλεσμα χώματα από τα θεμέλια των δύο πολυκατοικιών να υποχωρήσουν και να προκαλέσουν μεγάλη ησυχία στους κατοίκους που κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές.

Διατάχθηκε η εκκένωση από την πλευρά της πολεοδομίας, ωστόσο οι ένοικοι αν και είναι θορυβημένη και προβληματισμένη γι’ αυτό που συμβαίνει, κάλεσαν πολιτικό μηχανικό ο οποίος έλεγξε την στατικότητα των πολυκατοικιών προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι περισσότεροι από τους ενοίκους πάντως είπαν ότι συνεχίζουν να παραμένουν στα διαμερίσματα τους άλλωστε οι ίδιοι λένε ότι δεν έχουν που να πάνε και όσο βλέπουν ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα δεν φεύγουν από τα σπίτια τους.

Η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ

Σχετικά με την κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ, αυτή διεξάγεται κανονικά στην εθνική οδό δεν υπάρχει όμως ακόμη άρση της διακοπής της κυκλοφορίας για τα μεγάλα οχήματα που είναι άνω των 3,5 τόνων αλλά και για τα λεωφορεία. Αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες που θα υποχωρήσουν τα νερά δεξιά και αριστερά της εθνικής οδού.

Βοήθεια 120 τόνων απο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Όσον αφορά την αλληλεγγύη έφτασαν σήμερα στη Λάρισα 38 νταλίκες και αυτοκίνητα του Στρατού που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων αλλά και τα αποθέματα που υπήρχαν στις αποθήκες. Πρόκειται για 120 τόνους με είδη πρώτης βοήθειας όπως ένδυσης, υπόδησης, κλινοσκεπάσματα αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειάζονται, όπως τρόφιμα για παράδειγμα συσκευασμένα.  

Δυο κρούσματα Σαλμονέλας

Εν τω μεταξύ καταγράφηκαν στην Λάρισα νέα κρούσματα σαλμονέλας σε δύο παιδιά τα οποία νοσηλεύονται το ένα στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας και το άλλο στο Πανεπιστημιακό. Στα δύο νέα περιστατικά ωστόσο δεν υπήρξε η ανάγκη μοριακής ανίχνευσης στο ανώτερο αναπνευστικό.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη





Source link