Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Δύο αδέλφια κέρδισαν το πρώτο βραβείο design στην Bienalle της Φλωρεντίας

Δύο αδέρφια από τη Λάρισα, ο Κωνσταντίνος και η Μαρία Χαδουλού έχουν δημιουργήσει το Mockinbird Studio όπου ασχολούνται με το Design και τις ειδικές κατασκευές επίπλων. Πλήρως εξοπλισμένο τεχνολογικά και με μια σειρά μηχανημάτων επεξεργασίας ξύλου, μετάλλου, δέρματος, υφάσματος και άλλων υλικών, ώστε η ιδέα από φαντασία ή αποτύπωση σε χαρτί να γίνει πραγματικότητα, επισημαίνουν στην ΕΡΤ3.

Φέτος τα δυο αδέλφια προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στη Διεθνή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης και Design της Φλωρεντίας (Florence Biennale), όπου κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του Design. Τα δυο αδέρφια συμμετείχαν στη Διεθνή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης και Design «I Am You. Individual and Collective Identities in Contemporary Art and Design» που έλαβε χώρα στη Φλωρεντία μετά από τιμητική πρόσκληση από τον ιδρυτή του θεσμού Pasquale Celona.

«Όπως ενημερωθήκαμε κατά την αρχική προσέγγιση των διοργανωτών, μας ανακάλυψαν αφού εκτίμησαν τη δουλειά μας μέσω της online παρουσίας μας, ενώ εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να είμαστε μέρος της επόμενης έκθεσης». «Στην έκθεση συμμετείχαμε ως designers στην κατηγορία Industrial and Product Design, ενώ επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τρία έργα», προσθέτουν. Τελικά, στο Mockingbird Studio απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο «Leonardo da Vinci» International Award για το Design, κάτι το οποίο “αποτελεί μια πολύ μεγάλη διάκριση τόσο για εμάς όσο και για το ελληνικό Design σε παγκόσμια κλίμακα”.

Ρεπορτάζ Μ. Γκουσιάρη





Source link