Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Β. Κόκκαλης – «Να λειτουργήσουν όλα τα ολοήμερα σχολεία από την πρώτη μέρα»

«Να λειτουργήσουν όλα τα ολοήμερα σχολεία από την πρώτη μέρα» ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερακάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία γίνεται έκκληση για τη λειτουργία των ολοήμερων από την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη, αποτελεσματική και αξιοπρεπής λειτουργία όλων των Ολοήμερων σχολείων, απαιτείται η ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την Α’ φάση, καθώς και η επαναφορά της καταργημένης θέσης δασκάλου ως «Υπεύθυνου Ολοήμερου», με επιπλέον διάθεση και δεύτερου σταθερού δασκάλου σε όλα τα Ολοήμερα σχολεία που λειτουργούν με τέσσερα (4) και άνω τμήματα μαθητών/τριών.

Επισημαίνεται το γεγονός ότι «ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, με την τροποποίηση των επιμέρους συμβάσεων με τους ιδιώτες μεταφορείς, ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών/τριών και μετά τη λήξη του Ολοήμερου Προγράμματος, αλλά και με την τοποθέτηση επιπλέον Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για την κάλυψη των αναγκών του Ολοήμερου Προγράμματος» και ζητείται «να σταματήσει η συνέχιση του εκφυλισμού και της υποβάθμισης ενός τόσου σημαντικού θεσμού όπως του Ολοήμερου σχολείου, τόσο από κοινωνική, όσο και παιδαγωγική άποψη.»





Source link