Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κ. Αγοραστός: Έργα και επενδύσεις 477 εκατ. ευρώ “τρέχουν” στα Φάρσαλα

«Αλλάζουμε με έργα τα Φάρσαλα, αλλάζουμε με έργα τη Θεσσαλία» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός στην 16η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα, παρουσιάζοντας το συνεκτικό πρόγραμμα έργων που σχεδιάζει, χρηματοδοτεί, κατασκευάζει και λειτουργεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας: υποδομές για την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων, έργα που εκσυγχρονίζουν την αγροτική παραγωγή, αναδιαμορφώνουν το αστικό τοπίο, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο και αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Στην περιοχή των Φαρσάλων με τη χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας και της Πολιτείας ολοκληρώθηκαν και εξελίσσονται 241 έργα και επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 477,2 εκατ. ευρώ:

Κ. Αγοραστός: Έργα και επενδύσεις 477 εκατ. ευρώ “τρέχουν” στα Φάρσαλα

-έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας σε Λάρισα- Φάρσαλα, Φάρσαλα -Βόλος, Φάρσαλα-Αχίλλειο-Δίλοφος-Ναρθάκι, Βαμβακού- Ρήγαιο-Ασπρόγεια-Κρήνη-Ευύδριο, Υπέρεια-Λόφος-Ευύδριο, Πολυνέρι-Σταυρός, Δένδρα-Ναρθάκι-Αγ. Αντώνιος- Δενδροχώρι-Σκοπιά-Πλάτανος, Δένδρα-Ναρθάκι-Σκοπιά, Πολυνέρι-Λεύκη, Δίλοφος- Φάρσαλα, Σταυρός-Φάρσαλα, είσοδος Βασιλί, Δασόλοφος- Πολυδάμειο-Ερέτρεια-εθνική οδός, Αγ. Γεώργιος-Ψυχικό-Υπέρεια, Παλαιόμυλος-Ερέτρια-Ασπρόγεια. Αναβάθμιση οδοφωτισμού στο οδικό δίκτυο περιοχών των Φαρσάλων. Η Περιφέρεια ολοκλήρωσε τις μελέτες για την αναβάθμιση του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα και ενημέρωσε το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο έχει την αρμοδιότητα κατασκευής του δρόμου, για την ωριμότητα του έργου ώστε να δρομολογήσει τις διαδικασίες χρηματοδότησης και κατασκευής.

– έργα για τους ανθρώπους της παραγωγής: Φράγμα και ταμιευτήρας στα Βρυσιά, υπογειοποίηση αγωγών συνολικού μήκους 36,5 χλμ για 20.000 στρέμματα αγροτικής γης (βόρειος και νότιος τομέας ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων), εγκατάσταση συστημάτων inverter σε αντλιοστάσια.

-έργα για τον μετριασμό πλημμυρικών φαινομένων: αποστραγγιστική τάφρος περιφερειακής οδού Φαρσάλων, αντιπλημμυρική προστασία με καθαρισμούς, αποκαταστάσεις, ενισχύσεις αναχωμάτων σε περισσότερα από 100 χλμ στον Ενιπέα ποταμό και σε ρέματα της περιοχής, εγκατάσταση έγκαιρης παρακολούθησης και ηλεκτρονικού συστήματος προειδοποίησης σε θυροφράγματα του Ενιπέα.

-αστικές αναπλάσεις στην πόλη των Φαρσάλων στη Βαμβακού, στην Αμπελιά

-ενεργειακές αναβαθμίσεις του ΕΠΑΛ, του 1ου Γυμνασίου-1ου Λυκείου, του 4ου Δημοτικού και 4ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου στη Βαμβακού και του Δημαρχείου Φαρσάλων

-έργα πολιτισμού: ανάδειξη της Ακρόπολης της Αρχαίας Φαρσάλου και των παραδοσιακών δεξαμενών υδροδότησης

-έργα αθλητισμού: αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Σταδίου Φαρσάλων, αναβάθμιση αθλητικών κέντρων Κεντρικού Πυρήνα Φαρσάλων, Αγροκηπίου Φαρσάλων.

-έργα κοινωνικής πρόνοιας: επιχορήγηση της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Φαρσάλων, του Παραρτήματος Ρομά και του Πολυδύναμου Κέντρου Τρίτης Ηλικίας

-στήριξη της επιχειρηματικότητας: Από τα προγράμματα ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ, τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Επενδύω και Επανεπενδύω ενισχύθηκαν συνολικά 134 επιχειρήσεις για επενδύσεις ύψους 8,2 εκατ. ευρώ.

Και έργα εθνικής σημασίας όπως η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, το Φράγμα Σκοπιάς, το αρδευτικό δίκτυο Υπέρεια – Ορφανά και τα φράγματα και τα δίκτυα ύδρευσης σε Δίλοφο και Ναρθάκι.





Source link