Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κόντρα Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με την εταιρεία “Πήλιον Όρος”

1

Αντιπαράθεση μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας “Πήλιον Όρος”, που διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, Κώστα Κίτσιου και του Β. Ηλιόπουλου της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων αναφορικά με 10 κάρτες ελευθέρας που “παραδοσιακά” λάμβανε η Λέσχη για τα μέλη της. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Κίτσιος, τα μέλη της Λέσχης καθημερινά μεριμνούν για την ασφάλεια των σκιέρ και των επισκεπτών, χωρίς όμως να έχουν θεσμικό ρόλο, καθώς ο Ειδικός Κανονισμός Διάσωσης του Κέντρου επιβάλλει την ύπαρξη ομάδας διάσωσης, που δηλώνεται κεντρικά και έχει την ευθύνη.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο ο αντιπρόεδρος της Λέσχης κ Βασίλης Ηλιόπουλος, καταγγέλλει, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του Χιονοδρομικού του διεμήνυσε από την πρώτη κιόλας επικοινωνία που είχα “αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε”, ενώ στη συνέχεια αμφισβήτησε την ικανότητα των εθελοντών  για να κάνουν διάσωση στο βουνό, όπως επίσης την νομιμότητα και την πιστοποίηση της ομάδας. Ακολούθησε επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία ζήτησε χρόνο για την επανεξέταση του αιτήματος χορήγησης των 10 καρτών στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη. Ο κ. Κίτσιος του ανακοίνωσε, ότι θα του δοθούν τέσσερις κάρτες. “Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε και άντε γεια”, απάντησε ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος μέσα από την ανάρτησή του διαμηνύει ότι οι εθελοντές της Λέσχης δεν έχουν καμία ανάγκη τις κάρτες και θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες, όταν τους χρειάζονται.

Σύμφωνα με τον κ. Κίτσιο, το Χιονοδρομικό Κέντρο οφείλει να έχει τη δική του ομάδα διάσωσης και ονομαστικά έχουν δηλωθεί τα ονόματα κεντρικά, σύμφωνα με τον Ειδικό Κανονισμό Διάσωσης. “Είναι η μόνη που μπορεί να κάνει διάσωση. Οι άλλοι απλά μπορούν να κουβαλήσουν μια τσάντα με φάρμακα ή να σύρουν το έλκηθρο. Αναγνωρίζουμε την διαχρονική δράση της ομάδας των εθελοντών και γι’ αυτό προτάθηκαν και τα 4 ελευθέρας και όταν έχουν ασκήσεις μπορούν να περνούν όλοι χωρίς να πληρώνουν. Τη μοναδική ευθύνη όμως για τι διασώσεις έχει η Ομάδα Διάσωσης του Χιονοδρομικού. Το θέμα πάντως θα το συζητήσουμε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, μεθαύριο Τετάρτη”, ανέφερε.

www.ertnews.gr



Source link