Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κολύμβηση: Ως ουδέτεροι θα αγωνίζονται οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (World Aquatics), όπως και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες, αποφάσισε να επανεντάξει Ρώσους και Λευκορώσους κολυμβητές στους αγώνες της, ως ουδέτερους και σε ατομική βάση, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις και συζητήσεις», το σώμα «ομόφωνα» αποφάσισε μια σειρά κριτηρίων που επιτρέπουν σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να «συμμετάσχουν σε μελλοντικούς Παγκόσμιους Αγώνες Υγρού Στίβου ως ουδέτεροι μεμονωμένοι αθλητές», όπως πρόσθεσε η World Aquatics.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η θέση είναι σύμφωνη με τη σύσταση της ΔΟΕ που έγινε την Άνοιξη για επανένταξη Ρώσων και Λευκορώσων στον παγκόσμιο αθλητισμό, υπό διάφορες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της ουδετερότητας, και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υποστηρίξει ενεργά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι κολυμβητές από τις δύο χώρες θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε μεμονωμένα αγωνίσματα, με μέγιστο έναν κολυμβητή ανά αγώνισμα, και δεν θα έχουν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα ΜΜΕ, όπως διευκρινίζει η ομοσπονδία.

Η World Aquatics ανέφερε ότι η μεγάλη πλειοψηφία (67%) των διεθνών αθλητών θα υποστήριζε την επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων που πληρούν τις καθορισμένες προϋποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη θέση που πήρε η ΔΟΕ, αρκετές διεθνείς ομοσπονδίες (ξιφασκία, γυμναστική, τοξοβολία, τζούντο, αναρρίχηση, μπάντμιντον) αποφάσισαν να επαναφέρουν αθλητές από αυτές τις δύο χώρες, ενώ έχει αρχίσει η διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ρώσοι και Λευκορώσοι είχαν αποκλειστεί από τις διοργανώσεις κολύμβησης μετά την εισβολή στην Ουκρανία πριν από 18 μήνες.



Source link