Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΚΚΕ: Ο λαός να οργανώσει την πάλη του ενάντια στις επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά

Στη συζήτηση για την «έκθεση της Επιτροπής για την Τουρκία» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του τόνισε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ψήφισμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σχεδιασμού προκειμένου να ενισχυθεί η ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ και να αγκιστρωθεί η Τουρκία στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο. Αυτά εν μέσω κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία για το ξαναμοίρασμα των αγορών.

Με το ψήφισμα υπηρετείται η επίσπευση των επικίνδυνων παζαριών στα Ελληνοτουρκικά που έχουν στηθεί υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οι επιμέρους επικριτικές διατυπώσεις του κειμένου περιορίζονται στην καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Τουρκία ενώ αποσιωπώνται οι επικίνδυνες διακηρύξεις της αστικής τάξης της Τουρκίας περί “Γαλάζιας Πατρίδας”. Εξαντλούνται δε σε επίπεδο νουθεσιών-ρουτίνας οι αναφορές στις απαράδεκτες αξιώσεις της για το “γκριζάρισμα ζωνών” σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, την αμφισβήτηση της ελληνικότητας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, του δικαιώματος των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Κουβέντα καταδίκης επίσης δεν υπάρχει για την 49χρονη κατοχή στην Κύπρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση ενάντια στις επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά. Απαιτούμε καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα προβλέπουν» τόνισε, καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Κ. Παπαδάκης.



Source link