Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΚΚΕ: Η χρησιμότητα ενός έργου πρέπει ν’ αποδεικνύεται με αριθμούς, η κυνική ομολογία της κυβέρνησης για τον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων

Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του επαρχιακού δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων με σύγχρονες προδιαγραφές και να σταματήσει το παιχνίδι της μεταφοράς ευθυνών από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια και τούμπαλιν, ζήτησε στη διάρκεια της Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Όπως σημείωσε, το θέμα εκκρεμεί από το 2009 οπότε και υπεγράφη η σχετική σύμβαση και ακόμα η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί αφού ο υφιστάμενος οδικός άξονας έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος λόγω της στενότητάς του, των επικινδύνων στροφών του, της έλλειψης συντήρησης, των καθιζήσεων που έχει υποστεί. Το τελευταίο διάστημα, κι ενώ το έργο έχει τελματώσει, γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, που χαίρει της υποστήριξης της ΝΔ, ότι το έργο θα το αναλάβει η Περιφέρεια με χρήματα από την ΕΕ. 

Στο μεταξύ, κατήγγειλε ο Γ. Λαμπρούλης, όσο εκδηλώνονται αυτά τα «παιχνίδια», δίνονται ψεύτικες υποσχέσεις και ακούγονται κάλπικα λόγια, ο λαός της περιοχής πληρώνει βαρύ φόρο αίματος με τα αλλεπάλληλα τροχαία που σημειώνονται στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση για τον υπεύθυνο του έργου και το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσής του. 

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαος Ταχιάος στην απάντησή του, ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογήσει τη μεγάλη καθυστέρηση λέγοντας ότι χρειάστηκε να προστεθούν 12 νέα τεχνικά έργα στην αρχική μελέτη του 2009, την οποία τελικά θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πάντως, εμφανίστηκε κυνικός όσον αφορά την χρησιμότητα του έργου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η χρησιμότητα δεν αρκεί να υπογραμμίζεται από τους εμπλεκόμενους, αλλά πρέπει, στο πλαίσιο της πολιτικής κόστους – οφέλους, να αποδεικνύεται και με αριθμούς. Με άλλα λόγια, το έργο θα γίνει εφόσον εξασφαλιστεί ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα βγάλουν λεφτά και όχι γιατί είναι επιτακτική ανάγκη για την ασφάλεια των οδηγών και κατοίκων της περιοχής. 





Source link