Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κινητοποίηση πολιτών και αγροτών δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

IMG_2585

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ζαγοράς θα πραγματοποιηθεί αύριο στις επτά το απόγευμα, όπου κάτοικοι και αγρότες της περιοχής θα ζητήσουν να επιλυθούν άμεσα μία σειρά προβλημάτων για να μπορέσουν να επιβιώσουν, όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς-Μουρεσίου, «ως εδώ με την πολιτική που κερδίζουν οι λίγοι και εμείς οι πολλοί βλέπουμε το βιός μας να καταστρέφεται. Τα σπίτια μας πλημμύρισαν, τα χωράφια μας καταστράφηκαν, οι αγροτικοί δρόμοι εξαφανίστηκαν. 

 Με τον αγώνα μας και την πείρα που έχουμε αποκτήσει μπορούμε να διεκδικήσουμε τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε σήμερα.

Καλούμε όλους τους κατοίκους και μαζικούς φορείς του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, την  σε συγκέντρωση αύριο το απόγευμα 12/9/2023 στις 19:00 στην κεντρική πλατεία της Ζαγοράς για να διεκδικήσουμε:

• ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της πρόσβασης σε όλους τους δρόμους για να περισώσουμε και να μαζέψουμε τη σοδειά μας. Να μην βάλει κανένας βιοπαλαιστής αγρότης το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας. Να επιστρατευτούν με ευθύνη του Δήμου και της Περιφέρειας μηχανήματα έργου για την διάνοιξη και αποκατάσταση ΟΛΩΝ των αγροτικών δρόμων πριν το μάζεμα της σοδειάς.

• Λήψη άμεσων μέτρων αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος μας. Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ.

• Αποζημίωση στην απώλεια και επιδιόρθωση του πάγιου και του φυτικού κεφαλαίου με απευθείας κρατική αρωγή 1000ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας σε μήλα, αχλάδια, κεράσια και κάστανα στο σύνολο των πληγέντων αγροτών. Ειδικά μέτρα στήριξης για τους μελισσοκόμους, να γίνουν δεκτές οι δηλώσεις για απώλειες σε κυψέλες που παρασύρθηκαν ή θάφτηκαν στις λάσπες».

www.ertnews.gr



Source link