Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΚΕΔ: «Έλληνες διαιτητές και ξένοι όπου είναι δυνατόν θα σφυρίζουν φέτος»


 

Η κεντρική επιτροπή διαιτησίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των ξένων διαιτητών που θέτει ο Ολυμπιακός. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (11/09) συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, υπήρξαν αντιπαραθέσεις με την ΕΠΟ για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ την Κυριακή (17/09).

Η ΚΕΔ με επίσημη θέση, υπογράμμισε τη δυσκολία να έρθουν ξένοι διαιτητές, καθώς η στάση της UEFA δεν έχει αλλάξει ακόμα και τόνισε πως στα ματς φέτος της Super League, θα ορίζονται Έλληνες διαιτητές και ξένοι όπου είναι δυνατόν.

Αναλυτικά η ανακοινωση της ΚΕΔ:

«Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023».//Γ.



Source link