Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κατάρ: Η επέκταση των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα «υπονομεύει» την διαμεσολάβηση της Ντόχα

Το Κατάρ προειδοποίησε σήμερα ότι τυχόν επέκταση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να «υπονομεύσει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και αποκλιμάκωσης» και καταδίκασε τον βομβαρδισμό νωρίτερα σήμερα του μεγαλύτερου προσφυγικού καταυλισμού σε αυτόν τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ χαρακτηρίζει το χτύπημα στον καταυλισμό της Τζαμπαλία ως «νέα σφαγή κατά του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού λαού», προειδοποιώντας κατά της «επέκτασης των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να συμπεριλάβουν πολιτικούς στόχους», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα, έκανε λόγο για 100 νεκρούς και 300 τραυματίες στον βομβαρδισμό αυτόν

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως χτύπησε «ένα υπόγειο κέντρο ελέγχου της Χαμάς και σκότωσε έναν κορυφαίο ηγέτη της τρομοκρατίας και δεκάδες ενόπλους, προσθέτοντας ότι η κατάρρευση της σήραγγας οδήγησε στην κατάρρευση πολλών κοντινών κτιρίων».

Το Κατάρ έχει μεσολαβήσει για μια πιθανή συμφωνία απελευθέρωσης των περισσότερων από 240 ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και το έχουν προσεγγίσει χώρες από την αρχή του πολέμου για διαμεσολάβηση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Συνάντηση Ιράν με Χαμάς στην Ντόχα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν είχε συνάντηση με τον Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής πολιτοφυλακής Χαμάς, στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα.

Η συνάντηση ακολούθησε ξεχωριστές συνομιλίες που είχε την Τρίτη ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν Hossein με τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ. Ήταν η δεύτερη επίσημη συνάντηση μεταξύ του Ιράν και της Χαμάς από τότε που η ομάδα, κήρυξε τον πόλεμο κατά του Ισραήλ.



Source link