Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κατάμεστο το Ηρώδειο για τις παραστάσεις «Νόρμα» του Μπελίνι – Δείτε εικόνες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις της εντυπωσιακής «Νόρμα» του Μπελίνι σε σκηνοθεσία Tom Volf από τον πολιτιστικό οργανισμό «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου στις 28 και 30 Αυγούστου στο Ηρώδειο.

Η πρώτη ανεξάρτητη διεθνής υπερπαραγωγή ελληνικής όπερας με 110 ερμηνευτές και μουσικούς επί σκηνής και ένα all-star cast πρωταγωνιστών από όλο τον κόσμο, έκανε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στη χώρα μας πραγματοποιώντας διπλό ιστορικό sold out.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κατάμεστο Ηρώδειο, οι σχεδόν 9.000 θεατές αποθέωσαν και τις δύο βραδιές το μουσικό και ερμηνευτικό σύνολο της παράστασης, με προεξέχοντες την περίφημη Λιβανο-Καναδή σοπράνο Joyce El-Khoury και τον σπουδαίο Αμερικανό μαέστρο και πιανίστα της Μαρίας Κάλλας, Eugene Kohn, ο οποίος κατέφθασε στη χώρα μας για να διευθύνει, με τον ξεχωριστό του τρόπο, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Τις παραστάσεις τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ελλάδος Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο κορυφαίος Ινδός επιχειρηματίας Uday Khemka συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο τ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η Γενική Διευθυντήρια της ΕΔΕΜ Λούκα Κατσέλη, ο τ. Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Ιωάννης Καπλάνης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Βασίλης Αποστολόπουλος με την Καλλιρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, οι επικεφαλής του Ιδρύματος Θεοχαράκη Βασίλης και Μαρίνα Θεοχαράκη, η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα μεσόφωνος Αγνή Μπάλτσα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας» Olivier Descotes. o Πρεσβευτής Καλής θελήσεως της Ελλάδος στην UNESCO Γιώργος Περρής, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Μαρινέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το τέλος των παραστάσεων, ηθοποιοί και συντελεστές, δείπνησαν στο εμβληματικό Athénée στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, προτού αποχαιρετήσουν τη χώρα μας. Η παράσταση θα συνεχίσει την περιοδεία της στις πρωτεύουσες της Ευρώπης συμμετέχοντας στους διεθνείς εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, έχοντας ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή Τύπο.

Δείτε φωτογραφίες από τις παραστάσεις:

Η Μαρινέλλα, αριστερά ο Τάκης Ζαχαράτος και δεξιά Γιώργος Περρής

 

Ο Μάριος Φραγκούλης με τη Μιμή Ντενίση, την κόρη της και τον πρώην σύζυγό της Σωτήρη Πολύζο

 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με την Αγνή Μπάλτσα



Source link