Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Καρδίτσα: Στο πλευρό των κατοίκων της Αγ. Τριάδας Παλαμά και άλλων οικισμών η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

Πολλές κοινότητες αλλά και την Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό και το Δημοτικό Σχολείο, επισκέφτηκε σήμερα το πρωΐ η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Την κ. Αγαπηδάκη υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του χωριού κ. Σάββας Γιολδάσης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πέτρας κ Αθανασίου εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και κάτοικοι.

Στους κατοίκους διανεμήθηκαν αδιάβροχες φόρμες και βαλίτσες. Το πρώτο κουδούνι για τους 34 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας και τα τα 7 νήπια θα αργήσει να χτυπήσει, καθώς παραμένουν μέσα στην λάσπη.

Τον εσωτερικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου καθάρισαν πυροσβέστες και γονείς μαθητών.

Διανομή προστατευτικού εξοπλισμού σε 6 ακόμη χωριά

Εν μεταξύ η κ. Αγαπηδάκη, όπως ανέφερε η ίδια στην απογευματινή ενημέρωση από το Συντονιστικό της Λάρισας, βρέθηκε σήμερα επίσης στις τοπικές κοινότητες Καλογριανά, το Βλοχό, την Μεταμόρφωση, την Ψαθοχώρα την Μαραθέα και την Κοσκινού, όπου μοιράστηκε εξοπλισμός προστασίας από τα λασπώδη ύδατα που υπάρχουν σε όλη την περιοχή,  όπως προστατευτικές στολές και γαλότσες από καουτσούκ. Είναι η τρίτη διανομή που γίνεται, διανομές που θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι να αγγίζουν ένα σύνολο 25.000 τεμαχίων προστατευτικού εξοπλισμού.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, σημείωσε επίσης ότι στα χωριά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, όλα τα συναρμόδεια Υπουργεία, η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική έχουν ήδη κινητοποιήσει επιπλέον συνεργεία και μηχανήματα, ώστε να μπορέσουν να συνδράμουν τους κατοίκους στο έργο του καθαρισμού των περιοχών και την μείωση της μολυσματικότητας των υδάτων που λιμνάζουν και της λάσπης που υπάρχει αλλά και τα διάσπαρτα νεκρά ζώα σε όλες τις περιοχές.

ΕΡΤ: Συντακτική Ομάδα ertnews.gr





Source link