Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Καρδίτσα: Σε απόγνωση οι πλημμυροπαθείς που έχουν χάσει κάθε μέσο επιβίωσης

377335896_288975050515307_3347844221872915541_n

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πλημμυροπαθείς, οι οποίοι σκέφτονται την επόμενη μέρα, για το πού θα μείνουν και πως θα επιβιώσουν, ενώ από περιοχές του δήμου Παλαμά πλημμυροπαθείς συνεχίζουν να διαμένουν στο σχολείο Φαναρίου.

Το Κυβερνητικό Κλιμάκιο

Εκεί βρέθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο, με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη και τον Υφυπουργό  Υγείας, υπεύθυνο για θέματα ψυχικής υγείας κ. Βαρτζόπουλο, να εξηγούν στην ΕΡΤ τις προσπάθειες που γίνονται, ώστε οι πλημμυροπαθείς που δεν έχουν που να διαμείνουν το ερχόμενο χρονικό διάστημα αλλά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως όσοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο βαριάς νοητικής υστέρησης, άνθρωποι με αναπηρίες, να μεταφερθούν σε δομές.

Η αλληλεγγύη του κόσμου

Τεράστια η αλληλεγγύη του κόσμου από όλη την Ελλάδα, μεμονωμένοι ή οργανωμένα, που προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια. Η ΑΜΚΕ Immortaliting με κινητή μονάδα μοιράζει είδη προσωπικής υγιεινής και δίδει τη δυνατότητα σε ανθρώπους να κάνουν ζεστό ντουζ. Η Εθελοντική Δύναμη Δασοπυροπροστασίας, μοιράζει ανθρωπιστική βοήθεια, Καρδιτσιώτες φιλοξενούν πλημμυροπαθείς στα σπίτια τους, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα διαθέτουν τα σπίτια τους, ενώ αλληλέγγυοι συγκεντρώνουν πράγματα και μαγειρεύουν καθημερινά.

Στο μεταξύ στο χωριό Μάγουλα, κτηνοτρόφοι δηλώνουν σε απόγνωση, έχοντας στους στάβλους νεκρά ζώα και έχοντας χάσει κάθε μέσο επιβίωσης. Τέλος και στο χωριό Φανάρι σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ζημιές σε σπίτια, ενώ η κατολίσθηση έφερε στην επιφάνεια ανθρώπινο σκελετό, από παλαιότερο ιστορικό γεγονός.

Ρεπορτάζ: Δώρα Μήτρα

www.ertnews.gr



Source link