Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Καρδίτσα: Μεγάλος αριθμός καταπτώσεων στον Δήμο Αργιθέας – Αναγκαία η αποκατάσταση της γέφυρας του Αργύρη

Πολλά είναι τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Αργιθέας ως απόρροια της κακοκαιρίας που άφησε έντονο και σε αυτόν το στίγμα της.

Μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στα πεδινά, τα δικά μας θέματα φαντάζουν πολύ μικρά, τονίζει ο δήμαρχος κ. Στεργίου, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε ένα ανεκτό σημείο και να ξεκινήσουν αποκαταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα στο θέμα των δρόμων. Το ένα είναι η γέφυρα του “Αργύρη” που έχει αποκόψει τη Δυτική Αργιθέα. Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης και ελπίζουμε αυτό να συμβεί άμεσα.

Το δεύτερο είναι η καταστροφή μέρους του τεχνικού στην Αργιθέα, που δυσκολεύει την πρόσβαση αλλά και την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης. Δώσαμε μία προσωρινή λύση, κυρίως για να μπορούν να περνούν μηχανήματα, ώστε να εκτελεστούν οι εργασίες αποκατάστασης.

Από κει και πέρα, συνεχίζει, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο αριθμό καταπτώσεων. Από Αργιθέα μέχρι Δρακότρυπα (δυτικά) και από Άγιο Νικόλαο μέχρι Πευκόφυτο (ανατολικά). Δίνεται μάχη με όλα τα μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας, ιδιωτών και της ΤΕΡΝΑ να είναι εξασφαλισμένη η πρόσβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ από χθες το βράδυ επανήρθαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Υπάρχουν διαστήματα που δεν υπάρχει ρεύμα και άλλα που επανέρχεται. Ζητήματα υπάρχουν και με το δίκτυο άρδευσης σε ορισμένες περιοχές. Το Βλάσι, το μισό Μεσοβούνι, όπως και η μισή Αργιθέα είναι από αυτές. Έχουμε επάρκεια νερών και προμηθεύουμε τους κατοίκους. Γενικότερα το δίκτυο ύδρευσης αποκαθίσταται σιγά-σιγά, παρά τις δυσκολίες. Υπήρξαν και υπάρχουν περιπτώσεις που μπροστά προχωρά και καθαρίζει το μηχάνημα και πίσω έρχεται ο τεχνικός για τα δίκτυα.

Επίσης, επισημαίνει ο κ. Στεργίου έχουμε καθαρίσει και δώσει προσβασιμότητα στο μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών δρόμων και αυτών που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι. Πιστεύω, δε, κατέληξε πως μέχρι αύριο θα είναι προσβάσιμοι στο σύνολό τους.



Source link