Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Καρδίτσα: Κύμα αλληλεγγύης για τους πληγέντες από εθελοντές από όλη την Ελλαδα (βίντεο)

karditsa daniel metamorfosis

Σε όλη την Θεσσαλία, το κύμα αλληλεγγύης για τα θύματα της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel μεγαλώνει καθημερινά. Εθελοντές από την Καρδίτσα, τον Βόλο αλλά και όλη την Ελλάδα, δίνουν το παρών και βοηθούν καθημερινά να κάνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων που έχασαν συγγενείς, σπίτια και περιουσίες, λίγο πιο βιώσιμη.

Στο σχολείο του Φαναρίου, που φιλοξενεί πλημμυροπαθείς από την Μαγνησία, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Μεταμόρφωσις” προσφέρει έργο ανακούφισης των πληγέντων, μοιράζοντας είδη προσωπική υγιεινής αλλά και διαθέτοντας ειδικά διαμορφωμένο φορτηγάκι, ώστε να μπορέσουν να κάνουν μπάνιο. Η ιδρύτρια κ. Βίκυ Αράλη μιλά στην ΕΡΤ. “Βρεθήκαμε από την αρχή στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαμά, εξυπηρετήσαμε 28 ανθρώπους που δεν είχαν πρόσβαση σε νερό για 8 μέρες. Έκαναν ένα ζεστό μπάνιο, τους δώσαμε καθαρές πετσέτες… Τώρα ήρθαμε εδώ στο Φανάρι. Θα μοιράσουμε προϊόντα ατομικής φροντίδας στους 30 ανθρώπους που είναι εδώ…”.

Η Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας μεταφέρι στο σχολείο είδη πρώτης ανάγκης που έχει συγκεντρώσει.

Πέρα από την πρωτοφανή προσέλευση εκατοντάδων εθελοντών, πολλοί είανι οι πολίτες της Καρδίτσας που έχουν ανοίξει τα σπίτια τους για όσους το έχουν ανάγκη και φιλοξενούν τους ανθρώπους που δεν έχουν που να μείνουν. Το ίδιο κάνουν και πολίτες από όλη την Ελλάδα που διαθέτουν τα σπίτια τους.

Παράλληλα, Μη Κυβενρτητικές Οργανώσεις αλλά και άτυπες ομάδες πολιτών, στήνουν κουζίνες και μαγειρεύουν για τους πληγέντες. Περισσότερες από 10.000 μερίδες έχουν μοιραστεί από το περασμένο Σάββατο στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Παλαμά.

www.ertnews.gr



Source link