Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Καρδίτσα: Για 13η χρονιά το πρόγραμμα του Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου

Για 13η χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα του Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου Δήμου Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών  Κέντρων Ξένων Γλωσσών Καρδίτσας, ενώ πολύτιμη είναι η συνδρομή των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, προκειμένου να βοηθηθούν ευπαθείς δημότες. 

Σήμερα στο δημαρχείο Καρδίτσας, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου με τον δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο να κάνει λόγο για μια σημαντική κοινωνική δομή σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή. Ευχαρίστησε τους φροντιστές οι οποίοι, όπως ανέφερε εκτός από τον επαγγελματισμό τους δείχνουν και το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Φέτος έγιναν 45 αιτήσεις, 37 άτομα φοιτούν, και υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και σε περισσότερους μαθητές.. Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιόκτητων Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Καρδίτσας κ. Βίκυ Στάνα επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι φροντιστές συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών να μάθουν μια ξένη γλώσσα και να αποκτήσουν πιστοποιητικά που αποτελούν σημαντικό εφόδιο τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Στο σημείο αυτό η κ. Στάνα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καρδίτσας ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συλλόγου για δωρεάν παραχώρηση των σχολείων όπου διεξάγονται οι εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας 2 φορές το χρόνο. Τέλος, αναφέρθηκε και σε άλλες προσπάθειες του Συλλόγου, όπως της δωρεάς που έκανε στο ΚΕΠΕΠ, για την κατασκευή δωματίου πανικού, κάτι που έλειπε από τις εγκαταστάσεις και βοηθά πλέον στην περίθαλψη των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί.

Τελευταίος μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO, αντιπρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Σόλων Ευαγγελόπουλος, ο οποίος επεσήμανε  ότι γίνονται προσπάθειες αντίστοιχα κοινωνικά προγράμματα να υλοποιούνται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτήν τη στιγμή υλοποιούνται προγράμματα σε 10 περιοχές της Ελλάδας, με στόχο και ευχή να συμμετέχουν και οι υπόλοιπες.

www.ertnews.gr



Source link