Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κακός δαίμονας της Ιταλίας η Βόρεια Μακεδονία | ο Μουρίκι έδωσε το βαθμό στο Κόσοβο


 

Τρεις βαθμούς μακριά από την δεύτερη θέση βρισκεται η “Σκουαντρά Ατζούρα” καθώς έμεινε ισόπαλη με την Βόρεια Μακεδονία με σκορ 1-1, ενώ η Ελβετία δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο κόντρα στο Κόσοβο που με πρωταγωνιστή τον επιθετικό της Μαγιόρκα πήρε την ισοπαλία με σκορ 2-2, Ρουμανία και Ισραήλ αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Τρεις ισοπαλίες μας επιφύλασσαν τα σημερινά παιχνίδια (09/09) για την προκριματική φάση με του Euro 2024. Η Ιταλία δεν κατάφερε να πάρει εκδίκηση στο ντεμπούτο του Σπαλέτι κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία (1-1), η Ελβετία πλήρωσε την κακή της εμφάνιση κόντρα στο Κόσοβο που με πρωταγωνιστή τον Μουρίκι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) και τέλος Ρουμανία και Ισραήλ έμειναν ισόπαλοι με σκορ 1-1.

 

Βόρεια Μακεδονία – Ιταλία 1-1

Η Ιταλία απέκτησε από πολύ νωρίς τα ηνία του αγώνα. Απείλησε πρώτη φορά μόλις στο  16ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Κριστάντε πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 19ο λεπτό στη μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία που παρουσίασαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο 45λεπτό ο Αλιόσκι δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση. Στο 21ο λεπτό η “Σκουάντρα ατζούρα” έφτασε μια ανάσα από την επίτευξη του πρώτου τέρματος. Ο Τονάλι υποδέχτηκε μια πάσα στην πλάτη της άμυνας βγήκε απέναντι από τον Ντιμιτριέφσκι, αλλά το πλασέ του μέσου της Νιουκάστλ χτύπησε στο δοκάρι. Στιγμές αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κριστάντε πήρε την κεφαλιά αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων του αρνήθηκε το γκολ. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή του αγώνα αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την κυριαρχία τους σε κάποιο τέρμα. Στην επανάληψη έγινε αυτό που διαφαινόταν. Η μπάλα έφτασε στον Ιμόμπιλε μετά από σουτ που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και χωρίς να δυσκολευτεί έκανε το 1-0 για την ομάδα του στο 47ο λεπτό. Και ενώ όλα έδειχναν πως η Ιταλία θα πάρει τη νίκη ήρθε ο Μπάρντι στο 80ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ στη γωνία του Ντοναρούμα να φέρει το ματς στα ίσα και να στείλει την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι στο καναβάτσο καθώς την κράτησε στους 4 βαθμούς σε τρία παιχνίδια.

 Κόσοβο- Ελβετία 1-2

 Μόλις στο 9ο λεπτό η Ελβετία έφτασε κοντά στο γκολ αλλά στο σουτ του Σακιρί μέσα από την περιοχή είχε απάντηση ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Η κατάληξη όμως δεν ήταν η ίδια και στο 14ο λεπτό. Καθώς ο Φρόιλερ με υπέροχο τελείωμα έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στο Κόσοβο, αλλά ο Γιάν Σόμερ ήταν εκεί για την ομάδα του. Στο 18ο λεπτό ο Μουρίκι μπήκε μέσα στην περιοχή εξαπέλυσε ένα σουτ αλλά ο πορτιέρο της Ίντερ ήταν εκεί για να αποσοβήσει το τέρμα. Στο 27ο λεπτό το Κόσοβο έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Μουρίκι από το σημείο του πέναλτι πέρασε ελάχιστα άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου 45λέπτου η Ελβετία κράτησε περισσότερο τη μπάλα προστάτευσε το προβάδισμα της με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της. Ο επιθετικός της Μαγιόρκα συνεχίσει να χάνει ευκαιρίες για την ομάδα του και στην επανάληψη. Στο 60 λεπτό πήρε ξανά κεφαλιά στην καρδιά της μεγάλης περιοχής της Ελβετίας αλλά η μπάλα πέρασέ ελάχιστά άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση για τον πρώτο σκόρερ της Εθνικής του Κοσόβου. Ο Ρασίκα έβγαλε την σέντρα ο Μουρίκι πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Σόμερ για να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 79ο λεπτό η Ελβετία πήρε το προβάδισμα με αρκετή δόση τύχης. Ο Φρόιλερ έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Ραχμάνι και κατέληξε στα δίχτυα του Μούριτς και ενώ όλα έδειχναν πως η Ελβετία θα φύγει με τους τρείς βαθμούς, ο Μουρίκι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων εκτέλεσε τον Σόμερ μέσα από την περιοχή για να γράψει το τελικό 2-2.

Ρουμανία-Ισραήλ 1-1

Η Ρουμανία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι είχε την υπεροχή αλλά δεν είχε δημιουργήσει κάποια μεγάλη απειλή στα καρέ του Ισραήλ, μέχρι το 27ο λεπτό που Άλιμπεκ εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ασταθή απόκρουση του Γκλάζερ στο σουτ του Στάντσιου, πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλο πορτιέρο και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του κάνοντας το 1-0. Στη συνέχεια του πρώτου 45λέπτου η Ρουμανία είχε την κατοχή και την κυριαρχία του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη απειλή στο καρέ των φιλοξενούμενων με το 1-0 να είναι και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου δεν διατηρήθηκε για πολύ, τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Γκλούχ εκμεταλλεύτηκε την παθητική άμυνα των γηπεδούχων και με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσα. //ΝΚ



Source link