Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κακοκαιρία Daniel: Η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Την κατάσταση που επικρατεί στα 6 νοσοκομεία της Θεσσαλίας που επλήγη από την κακοκαιρία δίνει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Βόλου, όπου η ηλεκτροδότηση γίνεται μόνο με γεννήτριες, ενώ η υδροδότηση γίνεται με βυτιοφόρα.

– Γενικό Νοσοκομείο Βόλου: Με γεννήτριες λειτουργεί το νοσηλευτικό ίδρυμα εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης. Την ίδια στιγμή, η τροφοδοσία με νερό πραγματοποιείται με βυτιοφόρα. Στο ΓΝ Βόλου νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου 13 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας: Μία χειρουργική αίθουσα είναι εκτός λειτουργίας στο ΓΝ Καρδίτσας, ενώ κατά τ’ άλλα το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν παρουσιάζει προβλήματα. Όταν χρειάστηκε τέθηκαν σε λειτουργία γεννήτριες. Στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου φιλοξενούνται 21 άτομα.

– Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων: Αδύνατη είναι η πρόσβαση των κατοίκων από τον ορεινό – ημιορεινό όγκο, ενώ παραμένει ελεύθερη για όσους μένουν στην πόλη των Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια διακοπής της τροφοδοσίας ρεύματος κατά τις βραδινές ώρες λειτούργησε χειροκίνητα η γεννήτρια. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα πραγματοποιηθούν μόνο τα έκτακτα χειρουργεία. Παράλληλα, αναμένονται 15 άτομα από ιδιωτική δομή για να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Γενικό Λάρισας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη, η τροφοδοσία σε νερό και ρεύμα απρόσκοπτη.

Δεν νοσηλεύονται ασθενείς λόγω πλημμυρικών φαινομένων, αλλά φιλοξενούνται 3 άτομα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά, ενώ οι συνεδρίες συνεδρίες των ογκολογικών ασθενών και των νεφροπαθών γίνονται απρόσκοπτα.

– Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Κανονική είναι η λειτουργία των δύο νοσοκομείων της Λάρισας και απρόσκοπτη η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια και νερό. Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας παραμένουν τέσσερις ογκολογικοί ασθενείς.



Source link