Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κακοκαιρία Daniel – Έκτακτα μέτρα για τη διάθεση φαρμάκων σε πλημμυροπαθείς

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχει εξασφαλίσει την αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους στους πολίτες που είτε έχουν αποκλειστεί, είτε έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.

Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Λάρισας είναι σε επιφυλακή για την κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης και έχει ενεργή γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης το τηλέφωνο 2410539947. Από το φαρμακείο της Λάρισας εξυπηρετείται μέσω της Πολιτικής Προστασίας και όποια έκτακτη ανάγκη υπάρχει στον Βόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου (Θρακών 20) θα επαναλειτουργήσει μετά την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης. Για την κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης ισχύει η ενεργή γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 2410539947 στο φαρμακείο Λάρισας. Επίσης, οι πολίτες που έχουν δυνατότητα μετακίνησης μπορούν να απευθύνονται και στο φαρμακείο του Νοσοκομείου του Βόλου.

Ειδικότερα:

Το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Λάρισας (Ηρώων Πολυτεχνείου 211) λειτουργεί κανονικά. Βρίσκονται σε επιφυλακή δύο φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αγωγή τους (απώλεια, καταστροφή φαρμάκων υψηλού κόστους) από τις 8 π.μ. έως και τις 8 μ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ΠΓΝ και ΓΝ Λάρισας εφημερεύουν και εξυπηρετούν πολίτες που μπορούν να μετακινηθούν για έκτακτες ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι παρέχεται δυνατότητα επανασυνταγογράφησης των κατεστραμμένων/απολεσθέντων φαρμάκων που διακινούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, εφόσον ο ιατρός επιλέξει την επιλογή «από φυσική καταστροφή». Σχετικά υπήρξε ενημέρωση του ΠΦΣ, του ΠΙΣ και η ΗΔΙΚΑ έχει προβλέψει ενημέρωση προς τους ιατρούς στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Παράλληλα, όσον αφορά συνταγές για φάρμακα που διακινούνται από Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, κατά τη διάρκεια του ΣΚ για ασφαλισμένους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με αδυναμία άμεσης συνταγογράφησης έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από ιατρό του ΕΟΠΥΥ από τις 8 π.μ. έως και τις 8 μ.μ. μόνον για επανέκδοση συνταγών φαρμάκων υψηλού κόστους που ελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα φάρμακα έχουν καταστραφεί και οι ασθενείς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αγωγή κατόπιν επικοινωνίας στο 2410539947.



Source link