Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κακοκαιρία Daniel: Άρχισε η αποκομιδή απορριμάτων και αδρανών υλικών στην Λάρισα (βίντεο)

Στη Λάρισα, αγώνα δρόμου δίνει η υπηρεσία καθαριότητας για να απομακρυνθούν οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί όλες αυτές τις μέρες, επειδή παρέμενε κλειστή η Εθνική αλλά και επαρχιακές οδοί.

Με το άνοιγμα της Εθνικής Οδού, αποκαταστάθηκε η δυνατότητα μεταφοράς των απορριμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής. Χιλιάδες είναι οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους της Λάρισας μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο δρόμος προς τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμάτων στον Μαυρόλιθο παρέμενε για ημέρες αποκλεισμένος για τα απορριματοφόρα του Δήμου Λαρισαίων και των όμορων Δήμων.

Μετά το άνοιγμα της Εθνικής Οδού χθες, τα συνεργεία του Δήμου καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν από τις γειτονιές, όχι μόνο οργανικά απορίμματα, αλλά και κάθε είδους υλικό που λόγω της πλημμύρας καταστράφηκε σε σπίτια και επιχειρήσεις. Παράλληλα, συνεχίζεται η άντληση των υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Η αποκομιδή γίνεται όλο το 24ωρο, ώστε να αποσυμφορηθούν πεζοδρόμια και κάδοι, λόγω του ότι το υλικό που παραμένει, αποτελεί εκτός των άλλων και κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Σκεύη, έπιπλα, συσκευές, ακόμα και κουφώματα που αχρηστεύθηκαν από την παραμονή τους κάτω από το νερό, βρίσκονται τώρα στα πεζοδρόμια της συνοικίας του Αγίου Θωμά, όπου βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Λαρισαίων, αύριο θα περάσουν από εκεί φορτηγά, που θα μαζέψουν τα μη οργανικά απορρίματα και τα αδρανή υλικά. Γίνεται έκκληση σε όσους κατοίκους μπορούν, να έρθουν στα σπίτια τους για να καταγράψουν τις ζημιές και να απορρίψουν τα υλικά που πρέπει.





Source link