Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κακοκαιρία: Ανυπολόγιστες καταστροφές στη Θεσσαλία – Ολονύχτιες προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων

[363405] ΘΕΣΣΑΛΙΑ-5Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ / ΛΑΡΙΣΑ -ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Ασύλληπτες διαστάσεις έχει πάρει η καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο. Αργά το βράδυ βρέθηκε στα Ελληνικά της βόρειας Εύβοιας μια σορός, και όπως αποδείχθηκε πρόκειται για τον 77χρονο αγνοούμενο από την Πάλτση του Πηλίου. Πλέον οι νεκροί είναι 11 και οι αγνοούμενοι 6.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί και οι προσπάθειες προσέγγισης των χωριών της Καρδίτσας και των Τρικάλων που βρίσκονται βυθισμένα στα νερά. Συνεργεία του στρατού μεταφέρουν νερό, τρόφιμα και εφόδια στα αποκλεισμένα χωριά. Στο 1ο δημοτικό σχολείο της Καρδίτσας μεταφέρονται οι απεγκλωβισμένοι.

Δείτε Live όλες τις εξελίξεις:

Η στάθμη του Πηνειού απειλεί όλες τις παραποτάμιες περιοχές και οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Έχουν σταλεί μηνύματα ετοιμότητας για πλημμυρικά φαινόμενα στους κατοίκους όλων των χωριών μέχρι το σημείο που το ποτάμι εκβάλλει στη θάλασσα και στα χωριά της κοιλάδας των Τεμπών.

Στη Λάρισα, τα νερά του Πηνειού έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα τις συνοικίες του Αγίου Θωμά, του Ιπποκράτη, της Νέας Σμύρνης και τις νέες εργατικές κατοικίες στην Γιάννουλη, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των κατοίκων. Η αστυνομία έχει εκκενώσει το χωριό Ελευθέριος, ενώ η Λάρισα είναι αποκλεισμένη οδικώς και σιδηροδρομικώς λόγω της αυξημένης ροής υδάτων που πλημμύρισαν δρόμους και γραμμές του ΟΣΕ.

Στον Βόλο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης. Η πόλη είναι χωρίς νερό για 6η μέρα, ενώ η παροχή νερού, το οποίο δεν είναι πόσιμο, γίνεται εκ περιτροπής και για ελάχιστο χρόνο.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέψευσε ότι υπήρξε πρόβλημα με τα ελικόπτερα που σταθμεύουν στο Στεφανοβίκειο και εμφανίζονται σε φωτογραφίες να βρίσκονται σε σημεία με συσσώρευση υδάτων, σημειώνοντας ότι είναι παροπλισμένα και δεν χρησιμοποιούνται. Πάντως τα ελικόπτερα απομακρύνονται από τη βάση, καθώς στο Στεφανοβίκειο εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το 112.

Σήμα κινδύνου για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από τα λιμνάζοντα ύδατα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στέλνουν οι ειδικοί. Το υπουργείο Υγείας ζητά την άμεση διενέργεια υγειονομικών ελέγχων στα συστήματα ύδρευσης και ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια των τροφίμων.

Πηγή: ERTNEWS

www.ertnews.gr



Source link