Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ισραήλ: Το Βερολίνο αναγγέλλει «ειδικές πτήσεις» για τον επαναπατρισμό χιλιάδων γερμανών πολιτών

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα διεξαγάγει «ειδικές πτήσεις» αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή προς και από το Ισραήλ για να επαναπατριστούν γερμανοί υπήκοοι, ενημέρωσαν χθες Τρίτη το Γαλλικό Πρακτορείο πηγές του προσκείμενες στο ΥΠΕΞ της Γερμανίας (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Kai Pfaffenbach, επάνω, αεροσκάφη της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης).

Οι γερμανοί πολίτες που επιθυμούν να φύγουν από την ισραηλινή επικράτεια με αυτόν τον τρόπο είναι υποχρεωτικό να καταχωρίσουν οπωσδήποτε τα στοιχεία τους σε ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εξωτερικών αφιερωμένη στη διαχείριση κρίσεων, διευκρίνισαν οι πηγές.

Γερμανοί πολίτες συγκαταλέγονται στους ομήρους της Χαμάς

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές του AFP, «περίπου 4.500» γερμανοί πολίτες είχαν εγγραφεί μέχρι χθες στη λίστα.

Οι πτήσεις θα είναι τσάρτερ και θα γίνουν κατόπιν «αιτήματος του υπουργείου», καθώς η Λουφτχάνσα έχει αναστείλει τις κανονικές εμπορικές πτήσεις της προς και από το Τελ Αβίβ μέχρι νεοτέρας.

Οι γερμανικές αρχές, που γενικά αποφεύγουν να θίγουν ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική ζωή πολιτών, δεν έχουν ανακοινώσει ως τώρα πόσοι γερμανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους από το Σάββατο, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου επίθεσή της στην ισραηλινή επικράτεια.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο η γερμανική διπλωματία ανέφερε πως γερμανοί πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν επίσης ισραηλινή υπηκοότητα, συγκαταλέγονται στους ομήρους που πήραν μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Η τύχη της βερολινέζας φοιτήτριας

Η μητέρα 22χρονης γερμανοϊσραηλινής που αγνοείτο στο Ισραήλ έκανε γνωστό πως έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι ζωντανή και βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Προηγουμένως – κατά πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημες πηγές – είχε αναφερθεί πως η βερολινέζα φοιτήτρια είχε σκοτωθεί στην επίθεση της Χαμάς.

Δεκάδες αλλοδαποί σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή απήχθησαν στην επίθεση αυτή στο Ισραήλ, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ



Source link