Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ισραήλ: Μονοψήφιος αριθμός γερμανών υπηκόων σκοτώθηκε στην επίθεση της Χαμάς

Η γερμανική διπλωματία επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι στα θύματα της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ από την 7η Οκτωβρίου συγκαταλέγεται μονοψήφιος αριθμός πολιτών της Γερμανίας (στη φωτογραφία του Reuters/Violeta Santos Moura, επάνω, τρύπα από σφαίρα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου κατά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ).

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πιστεύει πως κάτω από δέκα Γερμανοί «έπεσαν θύματα της τρομοκρατίας της Χαμάς», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Χαμηλός τριψήφιος αριθμός Γερμανών παραμένει στη Λωρίδα της Γάζας

Διευκρίνισε πως το γερμανικό ΥΠΕΞ βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ισραηλινές αρχές και η κυβέρνηση επιβεβαιώνει θανάτους μόνο αφού έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των θυμάτων.

Πρόσθεσε πως χαμηλός τριψήφιος αριθμός υπηκόων της Γερμανίας παραμένει στη Λωρίδα της Γάζας και στη λίστα του υπουργείου ως προς την αντιμετώπιση κρίσεων.

Επισήμανε πως υπάρχει συνεχής επαφή με εταίρους της χώρας στην περιοχή ώστε να καταστεί εφικτό να φύγουν αυτοί που το επιθυμούν.

Γερμανοί πιστεύεται επίσης πως συγκαταλέγονται στους σχεδόν 200 ανθρώπους που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Το Βερολίνο καταβάλλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Αερογέφυρα επαναπατρισμού

Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στοίχισε τη ζωή σε 1.400 ανθρώπους, κατά πλειονότητα άμαχους. Χαρακτηρίζεται η χειρότερη καταστροφή από καταβολής κράτους.

Επίσης χθες, 68 Γερμανοί επέστρεψαν από το Ισραήλ στο Βερολίνο με αεροσκάφος της Μπούντεσβερ, τύπου Airbus A321, που προσγειώθηκε στις 00:34 (σ.σ. τοπική ώρα· στη 01:34 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη διοίκηση επιχειρήσεων του γερμανικού στρατού.

Αλλο αεροσκάφος, με 19 επιβαίνοντες, προσγειώθηκε στην Κολονία στις 23:06 (00:06 ώρα Ελλάδας). Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν απομακρύνει αεροπορικώς από το Ισραήλ πάνω από 300 πολίτες της Γερμανίας μέχρι τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ



Source link