Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ισραήλ κατά ΠΟΥ: «Βολεύει να κοιτάζεις από την άλλη, έτσι δεν είναι;»

Επίθεση κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξαπολύει το Ισραήλ, με αφορμή την ανακοίνωση του ΠΟΥ για τις αναγκαστικές εκκενώσεις νοσοκομείων στη Γάζα, που «θέτουν σε κίνδυνο εκατοντάδες ασθενείς».

«Είναι βολικό να κοιτάζεις από την άλλη, έτσι δεν είναι;» ρωτά το Ισραήλ τον ΠΟΥ, σε ανάρτηση στα social media.

«Οι αποδείξεις ότι το αρχηγείο της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Shifa και ότι χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις υγείας ως κάλυψη για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες είναι ευρέως γνωστές.

Εάν θέλετε να προστατεύσετε τους πολίτες, η ευθύνη σας είναι να καταδικάσετε σαφώς τη Χαμάς για τον κίνδυνο στον οποίο θέτει τους αμάχους και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

«Ισχύουν οι νόμοι της ένοπλης σύγκρουσης»

Και για να είμαστε σαφείς: το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Χαμάς, την «de facto αρχή» που έχει τον ουσιαστικό έλεγχο της Λωρίδας από το 2007. Ως εκ τούτου, ισχύουν οι νόμοι της ένοπλης σύγκρουσης. Καμία συνεννόηση δεν είναι υποχρεωτική, ούτε δυνατή με τη Χαμάς σε αυτή την περίπτωση.

Το Ισραήλ είναι πρόθυμο να συζητήσει οποιαδήποτε πιθανή ανθρωπιστική βοήθεια με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  και άλλους διεθνείς φορείς. Οι μόνοι μας στόχοι είναι οι τρομοκράτες της Χαμάς» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Η εκκένωση νοσοκομείων στη Γάζα θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες ασθενείς, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα ότι η αναγκαστική εκκένωση νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ασθενών.

«Δόθηκε εντολή εκκένωσης σε είκοσι τρία νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Γάζα και η αναγκαστική εκκένωση υπό αυτές τις συνθήκες θα θέσει εκατοντάδες ασθενείς σε απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση» δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, ο Τέντρος επανέλαβε επίσης την έκκληση για μια παύση για ανθρωπιστικούς λόγους στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ώστε να βοηθηθούν οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί.

Υπάρχουν 21.000 τραυματίες και στις δύο πλευρές και 1,4 εκατομμύριο εκτοπισμένοι στη Γάζα, υπογράμμισε.

«Δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε τη φρίκη που εκτυλίσσεται στη Γάζα» δήλωσε ο Τέντρος.





Source link