Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Συρίας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε υποδομές του συριακού στρατού (φωτογραφία, επάνω, από το X), σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών από την επικράτεια της Συρίας προς την κατεύθυνση του ισραηλινού εδάφους, του κατεχόμενου υψιπέδου του Γκολάν, χθες Τρίτη.

«Μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν στρατιωτικές υποδομές και ολμοβόλα που ανήκαν στον συριακό στρατό σε αντίδραση στα πυρά προς την κατεύθυνση του Ισραήλ χθες (Τρίτη)», σύμφωνα με ανακοινωθέν του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού.

Δεν έχει υπάρξει σχόλιο από πλευράς Δαμασκού μέχρι στιγμής

Εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έγινε επιδρομή εναντίον στόχων στο εσωτερικό της Συρίας.

Χθες βράδυ, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο περί εκτοξεύσεων δυο ρουκετών από τη Συρία που έπεσαν σε ανοικτούς χώρους στο ισραηλινό έδαφος και πρόσθεσε πως άνοιξε πυρ με πυροβολικό εναντίον των σημείων απ’ όπου έγιναν.

Δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν επέρριψε την ευθύνη στον στρατό της Συρίας για τις εκτοξεύσεις, που είχαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα της αεράμυνας σε κοινότητες στο κατεχόμενο υψίπεδο του Γκολάν. Δεν έχει υπάρξει σχόλιο από πλευράς Δαμασκού μέχρι στιγμής.

Κλιμάκωση της έντασης

Ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσει πυρά με τον στρατιωτικό βραχίονα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου και με άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με τον Λίβανο και πάνω απ’ όλα τον συνεχιζόμενο πόλεμο τον οποίο διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Η άνευ προηγουμένου επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 1.400 νεκρούς, κυρίως άμαχους.

Στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιδρομές τουλάχιστον 5.791 άνθρωποι, επίσης στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Πηγή: ΑΠΕ





Source link