Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ικανοποίηση Δ. Κουρέτα για την πορεία ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας

Την εκτίμηση ότι ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση των πληγών από τις πλημμύρες και την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας υλοποιείται με καλούς ρυθμούς, με επιμέρους ωστόσο  προβλήματα και καθυστερήσεις που γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, μια ημέρα μετά την χθεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, με τη συμμετοχή πλειάδας κυβερνητικών στελεχών.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της γενικότερης συνεργασίας με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, υποστήριξε ότι με βάση τα λεχθέντα στη σύσκεψη, η  διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση υποδομών, ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς η πρόχειρη αποκατάσταση αναχωμάτων γύρω από οικισμούς, ώστε να μην υπάρξουν νέα προβλήματα, μέσα στο χειμώνα, ενώ ανακοίνωσε ότι επισπεύδονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντας τα έργα αποκαταστάσεων βασικών υποδομών τα οποία αναμένεται θα ξεκινήσουν την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, «προτεραιότητα και βαρύτητα δίνεται στην περιοχή του Πηλίου και στις παραλίες της περιοχής, ώστε να είναι έτοιμες στην αρχή της τουριστικής περιόδου».

Σε ότι αφορά στην κυβερνητική απόφαση για τον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση και συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ χαιρέτισε και την απόφαση να οριστεί  με απόφαση
του πρωθυπουργού, συντονιστής αποκατάστασης και ανασυγκρότησης για την περαιτέρω παρακολούθηση και συντονισμό των έργων και δράσεων του σχεδίου για τη Θεσσαλία, ο οποίος όπως τόνισε θα ασχοληθεί κυρίως με τα ζητήματα τη αρωγής στους πληγέντες.

Για το θέμα της αποστράγγισης των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της Κάρλας, τόνισε ότι δεν υπάρχει εξέλιξη σχετικά με την πρόταση για κατασκευή σήραγγας απο την περιοχή προς το Αιγαίο, συμπληρώνοντας ότι θα αυτά θα καταδειχθούν απο το master plan που θα παραδώσουν οι Ολλανδοί επιστήμονες.





Source link