Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ιδρύθηκε Σύλλογος για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού

IMG_0908

Ιδρύθηκε με την 20/2023 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου με το καταστατικό του ο Συλλόγος «Ο Παγασητικός μας ενώνει». Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, “μια αυθόρμητη κίνηση πολιτών που ξεκίνησε με ένα λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο για να δείξουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία μονάδας LNG στον Παγασητικός, είναι πλέον επίσημος σύλλογος“.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης οτι, «Συναντηθήκαμε με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, με βουλευτές όλων των κομμάτων, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Μαγνησίας, προσεγγίσαμε διακεκριμένους επιστήμονες και μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, ήρθαμε σε επαφή με άλλες συλλογικότητες σχετιζόμενες αμέσως ή εμμέσως με τις συνέπειες που θα επιφέρει η εγκατάσταση σταθμού FSRU εντός του Παγασητικού και προσπαθήσαμε να κρατάμε ενήμερη και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία. 

Μέσα από τις συζητήσεις και επαφές μας όλο αυτό το διάστημα προέκυψε η αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός θεσμικού φορέα, για την προστασία και ανάπτυξη του Παγασητικού. Ιδρύσαμε το ¨ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ¨ με την επωνυμία: ¨Ο ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ¨ , και με την 20/2023 διάταξη της Ειρηνοδίκη Βόλου, εγκρίθηκε το καταστατικό μας

Συνεχίζουμε, ακόμα πιο ισχυροί! Αυτή είναι η αρχή μιας δυναμικής πορείας για τον νεοσύστατο Σύλλογο Προστασίας και Ανάδειξης Παγασητικού- Ο ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ. Χτίζουμε πάνω στην κληρονομιά της Πρωτοβουλίας Πολιτών-ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ και ενδυναμώνουμε τον Σύλλογό μας με σημαντική εμπειρία, έργο και δράσεις.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους της Μαγνησίας σε συνεργασία και κοινές δράσεις για την προστασία του ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.

Καθώς η κατασκευάστρια εταιρία δείχνει να αγνοεί τις μέχρι σήμερα αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και όλων των τοπικών φορέων, εμείς την περίοδο αυτή των μεγάλων απαιτήσεων, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα ισχυρό τείχος προστασίας ενάντια στις συνέπειες κατασκευής και λειτουργίας σταθμού LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου, θέτοντας πάντα ως βασική μας προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων της Μαγνησίας, του υδάτινου οικοσυστήματος και την προώθηση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας, την ενώνουμε με όλους τους θεσμικούς φορείς, τους Συλλόγους και τους πολίτες της Μαγνησίας, καλούμε όλους όσους αγαπούν αυτόν τον τόπο, σε κοινές δράσεις. 

Ήδη τα δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Αλμυρού,  Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς πήραν ομόφωνη απόφαση κατά της εγκατάστασης της μονάδας στον Παγασητικό Κόλπο.

Καλούμε ακόμη μια φορά τη Δημοτική αρχή Βόλου, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/4, να υιοθετήσει τις θέσεις των επιστημονικών φορέων της πόλης και να στείλει υπόμνημα αντιρρήσεων στη ΡΑΕ.

Συμπολίτισσες-συμπολίτες οι επιπτώσεις από τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση, δεν αφορούν μόνο την Κριθαριά, το Σωρό και το Μάραθο, αφορούν ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας., καλούμε όλους όσους αγαπούν τον τόπο μας, να στηρίξουν την προσπάθεια προστασίας τουΠαγασητικού. Να ενημερώνονται από την κοινή σελίδα του Συλλόγου και της ομάδας μας στο FB ¨OXI LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ- ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS¨. Μπορούμε και οφείλουμε να προστατέψουμε τον Παγασητικό που αγαπάμε, τον ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ».

www.ertnews.gr



Source link