Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας προς ΕΟΠΥΥ: “Κατάργηση του clawback τώρα”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς καλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας να αναστείλει τις εορταστικές προσχηματικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του εξοντωτικού clawback”.

Συντάσσεται απόλυτα με την υπ’αριθμ 523/20-2-2023 ανακοίνωση του ΠΙΣ και καλεί τα μέλη του να μην συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ της Πέμπτης 23-2-2023 στο Πολεμικό Μουσείο για τους παρακάτω λόγους:

1. Με το clawbαcΚ και το rebαte στα ύψη είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις από οργανισμό που όφειλε να κάνει αιματηρή οικονομία για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των παρόχων.

2. Η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ λειτουργεί και εκφράζεται απαξιωτικά για τους γιατρούς τους οποίους Θεωρεί περίπου «αναγκαίο κακό». Θεώρηση που αντανακλά στις δηλώσεις και τις ενέργειές της.

3. Είναι αναγκαία η επέμβαση των πολιτικά προϊσταμένων της.

4. Η πραγματική αποτίμηση του υδροκέφαλου ΕΟΠΥΥ για όποιον ενδιαφέρεται, παρουσιάζεταιστις προσκλήσεις όσων δικαίως καλούν σε διαμαρτυρία στις 23.2.2023.

Επιπρόσθετα σε τοπικό επίπεδο υιοθετούμε και ενισχύουμε το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου της Ένωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων –Βιοπαθολόγων Ν. Λάρισας και υπογράφει η Πρόεδρος του κ. Ράνια Σουλτούκη και η Γ.Γραμματεάς κ. Ελένη  Καραβανα στις 19-2-2023 όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Με οργή κι αγανάκτηση διαβάσαμε τη δήλωση της προέδρου του ΕΟΠΥΥ κας Καρποδίνη, η οποία  αναφέρθηκε στον εργαστηριακό κλάδο της χώρας με εμπάθεια, έπαρση, υποτίμηση κι ηθελημένα με πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας, χαρακτηρίζοντας μας ούτε λίγο ούτε πολύ με τη ρήση «Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργηθέντος». Αχάριστοι οι εργαστηριακοί ιατροί της χώρας (διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία )? Γιατί ??

Επειδή πληρωνόμαστε μόλις το 40 % των μηνιαίων υποβολών μας?

Επειδή μας καταχρεώσατε  10 ολόκληρα χρόνια  κι ούτε καν να συνταξιοδοτηθούμε δεν θα μπορέσουμε, αφού η  μηνιαία σύνταξη μας αντιστοιχεί μέχρι στιγμής σε χρέος του ΕΟΠΥΥ 2013 – 2019 κι έπεται συνέχεια στο ολοκληρωτικό έργο καταστροφής μας?

10 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας κι ακόμη δεν βρήκατε τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των ασφαλισμένων, μα ούτε και πόρους χρηματοδότησης των ολοένα κι αυξανόμενων αναγκών τους.

Σας ήταν βολικό να φορτώσετε στα εργαστήρια ως clawback , rebate το αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Οργανισμού και την έλλειψη χρηματοδότησης της ΠΦΥ.





Source link