Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ιατρείο Αλληλεγγύης στον Παλαμά από την ΟΕΝΓΕ και την Ένωση Γιατρών Ν. Καρδίτσας

Στην πλατεία Συντριβανιού στον Παλαμά Καρδίτσας λειτουργεί Ιατρείο Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού Καρδίτσας με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Ενώσεων των Γιατρών Ελλάδας. Οι αυξημένες ανάγκες, το μειωμένο προσωπικό, αλλά και το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Παλαμά υπέστη καταστροφές και προσωρινά στεγάζεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά, οδήγησαν στην ανάγκη λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου το οποίο παρέχει επείγουσα προνοσοκομειακή περίθαλψη.

Λειτουργούν, παθολογικό ιατρείο, παιδιατρικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό και ένα για λοιμώδη νοσήματα. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν γιατροί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και ιδιώτες γιατροί από την Καρδίτσα, καθώς και νοσηλευτές.

Στην ολιγωρία του κράτους απαντάμε με οργάνωση και δυνάμωμα της αλληλεγγύης. Κανένας δεν θα μείνει μόνος του Δουλεύουμε παράλληλα με την εντατική προσπάθεια των συναδέλφων του ΚΥ Παλαμά που δίνουν μάχη σε αντίξοες συνθήκες στεγαζόμενοι σε ακατάλληλο χώρο πάνω από δέκα ημέρες, αφού ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του ΚΥ καθυστερεί αδικαιολόγητα. Εντείνουμε τον αγώνα για να επαναλειτουργήσει άμεσα το ΚΥ Παλαμά σε ασφαλές κτήριο με όλες τις αναγκαίες σύγχρονες προδιαγραφές. Μέχρι τότε να στεγαστεί επειγόντως σε κατάλληλο χώρο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ας κάνουν ό,τι και οι νοσοκομειακοί γιατροί που καταφέραμε να στήσουμε το Ιατρείο Αλληλεγγύης μέσα σε τρεις ημέρες“, δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κ.Υ. Ν. Καρδίτσας, κ. Γάζος.

Ο Γενικός Γιατρός του Κ. Υ. Κάτω Αχαΐας κ. Τάσος Γιακουμής επεσήμανε στην ΕΡΤ ότι κάποια περιστατικά που έχουν προσέλθει στο Ιατρείο, έχουν να κάνουν με τραυματισμούς και ήπιες λοιμώξεις, τόνισε ότι “ο κόσμος είναι ζορισμένος και φαίνεται αυτό, Δε θα θέλαμε να είμαστε εδώ για να καλύψουμε τις ανάγκες του κράτους, παρόλα αυτά το κάνουμε. Έχουμε μια παράδοση στην Πάτρα, συμμετείχαμε και σε άλλες αποστολές όπως στο προσφυγικό της Λέσβου. Αυτή τη φορά ήρθαμε στον Παλαμά για τους πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα. Θέλουμε να πούμε στον κόσμο ότι θα θα είμαστε στο πλάι τους και θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε και τις επόμενες ημέρες με άλλες αποστολές“.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με γιατρούς, “κρίσιμο ζήτημα είναι η εξασφάλιση επάρκειας σε αντιτετανικούς ορούς που είναι σε μεγάλη έλλειψη αλλά και η ψυχολογική στήριξη των πληγέντων που βούλιαξε το παρελθόν τους και το παρόν τους στις λάσπες“.

www.ertnews.gr



Source link