Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Θλίψη, οργή και ένα βαρύ κατηγορώ από φοιτητές, πανεπιστημιακούς, ΑΔΕΔΥ, συλλογικότητες

334325966_687465173173574_3148562235398584134_n

Την οργή τους, αλλά και ένα δριμύ κατηγορώ προς τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης, φοιτητές, πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι, ΑΔΕΔΥ, πολιτικές συλλογικότητες και κόμματα στο Βόλο.

Το Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα ο Θόλος ήταν το σημείο συνάντησης και από κει πορεία με διάσχιση της οδού Δημητριάδος μέχρι και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, που άλλωστε έσφυζε από κίνηση και κόσμο και τώρα πλέον έχει απαξιωθεί και υποβαθμιστεί.

Η συγκέντρωση στο Σταθμό της ΑΔΕΔΥ- Πανεπιστημιακών- Εργαζομένων του ΟΣΕ

Δεκάδες πολίτες παρά τον βροχερό καιρό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου. Ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μαζί με εργαζόμενους του ΟΣΕ, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, μέλη κομμάτων, αλλά και απλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας για συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας με ένα λουλούδι και ένα κερί για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο “για συμβολική συνάντηση στον μαύρο φόντο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου, μια μέρα που κανένας δεν πρέπει να μιλάει. Λέμε ότι δεν υπάρχουν λόγια για τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτά τα παιδιά που με όνειρα ξεκίνησαν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή και δεν υπάρχει γιατί”.
“Σκύβουμε τα κεφάλια και λέμε θερμά συλλυπητήρια σε όλους αυτούς που σήμερα θρηνούν σε όλη την Ελλάδα
.
Ως εργαζόμενοι είναι πολλές φορές που φωνάζουμε, όπως και συνάδελφοί μας εδώ και χρόνια στον ΟΣΕ, ότι όλο αυτό το πλαίσιο λειτουργίας ήταν επικίνδυνο για τις ζωές των ανθρώπων και βγήκαν αληθινοί. Επιτέλους, φτάνει πια, δεν μπορούμε να θρηνούμε θύματα για να έρθουν εκείνες οι κινήσεις που χρειάζονται για να λειτουργήσει καλά αυτή η χώρα”, τόνισε η πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Η Βανέσα Κατσιαρδή πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Π.Θ. τόνισε ότι οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι είναι συγκλονισμένοι από αυτό το τραγικό συμβάν και πιο συγκεκριμένα είπε: «Είμαστε συγκλονισμένοι συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας που θα δουν άδεια τα έδρανα, άδεια τα εργαστήρια τους, από ανθρώπους με τους οποίους έχουν συναναστραφεί. Είμαστε με τους φοιτητές μας που μπορεί να νιώθουν χαμένοι όλες αυτές τις μέρες με την αγωνία έφτασαν ή δεν έφτασαν οι φίλοι τους στα σπίτια τους ή στα φοιτητικά τους σπίτια».

Η συγκέντρωση στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στο Θόλο, δεκάδες φοιτητές και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν με στόχο να κάνουν πορεία φωνάζοντας συνθήματα και διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης για να καταλήξουν στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Παρά την βροχή η πορεία έγινε κανονικά και με μεγάλη συμμετοχή διαδηλωτών

www.ertnews.gr



Source link