Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Θεσσαλία: Αυτοψίες μηχανικών του στρατού και της Πολιτικής Προστασίας σε κτήρια και υποδομές (video)

Σε εξέλιξη είναι και στη Λάρισα οι εργασίες αποκατάστασης, με τους κατοίκους να καθαρίζουν δρόμους και σπίτια από τις λάσπες. Συνεχίζεται και η άντληση υδάτων από υπόγεια και αυλές. Κλιμάκια του στρατού έχουν ξεκινήσει τις αυτοψίες σε κτήρια και σε υποδομές.

Ογδόντα μηχανικοί του Στρατού συνδράμουν τα μεικτά κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποικούν αυτοψίες σε κτήρια και υποδομές ώστε να προσδιορίσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και αν είναι κατοικήσιμα. Στον οικισμό της Γιάννουλης, του Αγ. Θωμά και στις περιοχές που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας, κάτοικοι έχουν αρχίσει να μπαίνουν στα σπίτια που μέχρι χθες ήταν πλημμυρισμένα, προσπαθώντας να καθαρίσουν τους χώρους που είναι κατοικήσιμοι.

Τα μεικτά κλιμάκια άρχισαν σήμερα τις πρώτες αυτοψίες και οι κάτοικοι τους περιγράφουν την κατάσταση, δείχνοντάς τους την στάθμη του νερού, η οποία έφτανε σε πολλές περιπτώσει μέχρι τους πρώτους ορόφους. Για τις πρώτες αποζημιώσεις που αναμένονται άμεσα, οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν είσοδο στην διαδικτυακή πλατφόρμα Κρατική Αρωγή για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές | GOV.GR (arogi.gov.gr) για να κάνουν τις αντίστοιχες αιτήσεις.

Από τα κλιμάκια, εξετάζεται επίσης και η στατικότητα των κτηρίων που έμειναν για μέρες κάτω από τα νερά. Οι πρώτες αυτοψίες έδειξαν πως τα περισσότερα σπίτια είναι ασφαλή από πλευράς στατικότητας, εσωτερικά όμως η οικοσκευή έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε τους κατοίκους να προσπαθούν να βγάλουν κατεστραμμένα έπιπλα και συσκευές από τα σπίτια τους

Ρεπορτάζ: Β. Δολαψάκη





Source link