Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Θερμό χειροκρότημα για το Γκαλά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τις άριες που ερμήνευσε η Κάλλας στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε στο κατάμεστο Ηρώδειο, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου -ημέρα που συμπληρώθηκαν 46 χρόνια από τον θάνατό της-, το Γκαλά Όπερας «Η Κάλλας στο Ηρώδειο», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.

Το εξαιρετικά απαιτητικό ρεπερτόριο που ερμήνευσε η Κάλλας στις τρεις ιστορικές εμφανίσεις της στο Ηρώδειο -το 1944 με τον Πρωτομάστορα του Καλομοίρη και τον Φιντέλιο του Μπετόβεν, και το 1957 σε ρεσιτάλ με άριες Βέρντι, Ντονιτσέττι, Βάγκνερ και Τομά- αναβίωσε μοναδικά από τις σπουδαίες σοπράνο Άννα Πιρότσι, Κάθριν Φόστερ, Βασιλική Καραγιάννη, Νίνα Κουφοχρήστου, με την Ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό τον Φιλίπ Ωγκέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασιλική Καραγιάννη

Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα κολορατούρα σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη ερμήνευσε την άρια της Σμαράγδας από τον Πρωτομάστορα του Καλομοίρη και την άρια της Α’ Πράξης από την Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Ντονιτσέττι.

Κάθριν Φόστερ

Η εκλεκτή του Φεστιβάλ του Μπάυροϋτ δραματική υψίφωνος Κάθριν Φόστερ ερμήνευσε την άρια της Λεονόρε από την Α’ Πράξη του Φιντέλιο του Μπετόβεν, καθώς και τον «Θάνατο της Ιζόλδης» από την όπερα του Βάγκνερ Τριστάνος και Ιζόλδη.

Η ανερχόμενη Ελληνίδα σοπράνο κολορατούρα Νίνα Κουφοχρήστου ερμήνευσε τη σκηνή της τρέλας της Οφηλίας από τον Άμλετ του Τομά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νίνα Κουφοχρήστου

Η σπουδαία Ιταλίδα δραματική υψίφωνος Άννα Πιρότσι τραγούδησε την άρια της Λεονόρας από την Α’ Πράξη της Δύναμης του πεπρωμένου του Βέρντι και την άρια της Λεονόρας από το Δ’ Μέρος του Τροβατόρε του Βέρντι.

Άννα Πιρότσι

Οι τέσσερις σοπράνο έλαβαν το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού για τις εξαιρετικές τους ερμηνείες στο ιδιαιτέρως απαιτητικό ρεπερτόριο που ερμήνευσε η Κάλλας στο Ηρώδειο με τη σπάνια φωνητική της γκάμα και τις ασυνήθιστες δεξιοτεχνικές της ικανότητες, αφήνοντας αξεπέραστο στίγμα.

Η Ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του Φιλίπ Ωγκέν, ερμήνευσε εξαιρετικά και τις εισαγωγές από τον Πρωτομάστορα, τον Φιντέλιο, τη Δύναμη του πεπρωμένου, καθώς και το Πρελούδιο από τον Τριστάνο και Ιζόλδη.

 



Source link