Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η Wall Street κλείνει τα γραφεία φοβούμενη επεισόδια

Η έκκληση για διαδήλωση για την υποστήριξη της Παλαιστίνης γύρω από την Times Square έχει θέσει σε επιφυλακή την αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία φοβάται την κλιμάκωση των εντάσεων με τις φιλοϊσραηλινές ομάδες.

Έτσι οι εταιρείες προληπτικά έχουν ειδοποιήσει τους εργαζομένους τους να μην πάνε στο γραφείο σήμερα, Παρασκευή.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο του Μανχάταν, όπου είναι συγκεντρωμένος ο μεγαλύτερος αριθμός γραφείων στην πόλη, λόγω των διαδηλώσεων που καλούνται για υποστήριξη τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης. Εν τω μεταξύ, στην Εθνική Φρουρά έχει ανατεθεί να εποπτεύει τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους.

Παλαιστίνιος έφηβος δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα πολλών ατόμων που έφεραν ισραηλινές σημαίες

Το κάλεσμα για διαδήλωση για την υποστήριξη της Παλαιστίνης γύρω από την Times Square έχει θέσει σε επιφυλακή την αστυνομία της Νέας Υόρκης

Χθες σημειώθηκαν αρκετοί διάσπαρτοι…καυγάδες στην πόλη. Το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια αναγκάστηκε να κλείσει την πρόσβαση σε όλο το μη ακαδημαϊκό προσωπικό μετά την επίθεση ενός Ισραηλινού φοιτητή στην πανεπιστημιούπολη, ενώ περίπου πενήντα φοιτητές του Κολλεγίου του Μπρούκλιν εκμεταλλεύτηκαν το μεσημεριανό διάλειμμα για να κυματίσουν σημαίες της Παλαιστίνης φωνάζοντας, ενώ εκατό αστυνομικοί παρενέβησαν για να χωρίσουν από διαδηλωτές υπέρ του Ισραήλ.

Επίσης στο Μπρούκλιν, χθες ένας Παλαιστίνιος έφηβος δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα πολλών ατόμων που έφεραν ισραηλινές σημαίες.

Στην ίδια περιοχή, μια από τις στιγμές της μεγαλύτερης έντασης παρατηρήθηκε αργά το απόγευμα, όταν δύο νεαροί συνελήφθησαν αφού εξαπέλυσαν πανικό σε συναγωγή πυροβολώντας το κτίριο με όπλα που αποδείχτηκαν ψεύτικα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οργανώθηκαν διαδηλώσεις στο κέντρο του Μανχάταν τόσο υπέρ του παλαιστινιακού λαού όσο και του Ισραήλ, οι οποίες παρακολουθήθηκαν στενά. Οι εταιρείες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις όλη την εβδομάδα.

Για παράδειγμα, η Banco Santander ενημέρωσε τους υπαλλήλους της πριν από δύο ημέρες ότι μία από αυτές τις συγκεντρώσεις θα γινόταν σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από την έδρα της, με κίνδυνο ταξινομημένο ως «μέτριο», σύμφωνα με τη δήλωση που έστειλε στους εργαζομένους της.

Αν και η οντότητα θεώρησε ότι η δραστηριότητά της δεν θα επηρεαζόταν από αυτά τα γεγονότα, προειδοποίησε το προσωπικό ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν «προβλήματα» στο δρόμο, όπως περικοπές κυκλοφορίας ή αποκλεισμένους δρόμους.

Ωστόσο, η ρητορική των εταιρειών της Wall Street άλλαξε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ενόψει των αυξανόμενων εντάσεων και των προειδοποιήσεων από το ίδιο το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, ειδικά αφού ένας πρώην ηγέτης της Χαμάς απηύθυνε ένα διεθνές κάλεσμα να διοργανώσει διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο σήμερα.

Στην περίπτωση της Νέας Υόρκης, το κάλεσμα για υποστήριξη της Παλαιστίνης καλείται για τις 3:00 μ.μ. (10:00 μ.μ. στην Ισπανία) γύρω από την Times Square.

Περιπολίες

«Θα υπάρξουν περισσότερες περιπολίες γύρω από τις διαδηλώσεις· στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς και μπορούν να συνεχίσουν την καθημερινή τους ζωή», όπως εξήγησε η Rebecca Weiner, αναπληρώτρια διευθύντρια αντιτρομοκρατικών πληροφοριών στο NYPD. η οποία έδωσε την εντολή να αναπτυχθούν ο μέγιστος αριθμός στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της μέρας.

Αντιμέτωποι με αυτό το σενάριο, χιλιάδες εργαζόμενοι έλαβαν το ακόλουθο μήνυμα χθες το βράδυ: «Σε απάντηση στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στο Midtown (στο κέντρο του Μανχάταν), η διοίκηση αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία αύριο για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την καλή υγεία -Όλο το προσωπικό. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και να παρέχουμε τις κατάλληλες ενημερώσεις. Μείνετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις και σεβαστείτε τις οδηγίες των τοπικών αρχών.»

Επιχειρήσεις της περιοχής, όπως γυμναστήρια, κομμωτήρια ή εστιατόρια, έχουν στείλει επίσης μηνύματα στους πελάτες τους, ενημερώνοντάς τους ότι θα είναι ανοιχτοί, αλλά τους προτρέπουν να «είναι σε εγρήγορση» εάν αποφασίσουν να πάνε στις εγκαταστάσεις τους στο κέντρο της πόλης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, προσφέρουν τη δυνατότητα ακύρωσης ραντεβού χωρίς καμία ποινή.

Γενικά, οι περισσότερες εταιρείες είναι πεπεισμένες ότι η κατάσταση δεν κλιμακώνεται και δεν προκύπτουν μεγάλες αναταραχές. Η απόφαση αυτή λήφθηκε προληπτικά, εκμεταλλευόμενη επίσης το γεγονός ότι η Παρασκευή είναι η κατ’ εξοχήν ημέρα τηλεργασίας στη Wall Street, επομένως δεν αναμένεται να έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στις καθημερινές λειτουργίες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.



Source link