Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η G7 θα προτείνει να πάψει η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 13:06

Η G7 θα προτείνει να πάψει η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες

Η G7 θα ζητήσει να πάψει η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες, στη διάρκεια διαδικτυακής συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα.

«Με δεδομένη την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες, η G7 σκοπεύει να ζητήσει αυτή να σταματήσει», επεσήμανε ο Κισίντα στους δημοσιογράφους λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της, της οποίας θα προεδρεύσει η Ιαπωνία.

Ο Κισίντα δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, αν και η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει ιρανικά drones στην Ουκρανία. Πρόσφατα, εξάλλου, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει τη στρατιωτική προσπάθεια της Μόσχας. Το Πεκίνο έχει διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Παράλληλα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στη διάρκεια των συνομιλιών που θα διεξαχθούν σήμερα η G7 θα συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν σήμερα επιπλέον κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ενώ η Ιαπωνία αυστηροποίησε τα μέτρα που έχει λάβει εναντίον της Μόσχας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 13:06



Source link