Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

«Η Χαμάς δεν μπορεί να κρυφτεί πουθενά στη Γάζα»

«Η Χαμάς δεν μπορεί να κρυφτεί πουθενά», ανακοίνωσε ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Οι πράκτορες της Χαμάς δεν μπορούν να κρυφτούν στη Γάζα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιναύαρχος Χαγκάρι, συμπληρώνοντας ότι η πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί εντατικές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα, ανά τέσσερις ώρες. «Θα τους βρούμε παντού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πράσινο φως» για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Την ίδια ώρα, όλοι οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκριναν σήμερα, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, πρόταση για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος ώστε να συμπεριλάβει πολιτικούς της ισραηλινής αντιπολίτευσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος Λικούντ.

Νωρίτερα, μέλος της κυβέρνησης Νετανιάχου, ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, ζήτησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Έκτακτη κυβέρνηση εθνικής ενότητας τώρα!», γράφει στην ανάρτησή του.

Μετά την επίθεση σοκ της Χαμάς το Σαββατοκύριακο και τις προετοιμασίες στο Ισραήλ για τη διαχείριση μίας μακροχρόνιας πολεμικής σύρραξης, ορισμένα κεντροαριστερά κόμματα του Ισραήλ προσφέρθηκαν να ενταχθούν στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε Live εικόνα από τη Γάζα:

Βομβαρδισμοί στην περιοχή του συνοριακού περάσματος της Ράφα

Οι βομβαρδισμοί των ισραηλινών δυνάμεων, που πραγματοποιούνται ανά λίγες ώρες, έπληξαν και την περιοχή του συνοριακού περάσματος της Ράφα ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και τη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, δήλωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία του μοναδικού σημείου διέλευσης από και προς τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της διοίκησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του περάσματος της Ράφα και ότι το αιγυπτιακό προσωπικό του συνοριακού σταθμού ειδοποίησε τους παλαιστίνιους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις.

Παρόμοιο περιστατικό προκάλεσε τη Δευτέρα μερική διακοπή της λειτουργίας του σταθμού της Ράφα, ωστόσο πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι η πρόσβαση για τους ταξιδιώτες και τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις είχε αποκατασταθεί το πρωί της Τρίτης.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη Λωρίδα της Γάζας από τέσσερις οπτικές γωνίες:

Η Ράφα είναι το μόνο σημείο διέλευσης από τη Λωρίδα της Γάζας προς τη Χερσόνησο του Σινά. Η πρόσβαση ελέγχεται αυστηρά στο πλαίσιο του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από την Αίγυπτο και το Ισραήλ στην κυκλοφορία προσώπων και αγαθών από τη Γάζα.

Το πρωί της Τρίτης, ο ισραηλινός στρατός αναθεώρησε σύσταση που απευθύνθηκε από ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο, σύμφωνα με την οποία οι Παλαιστίνιοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα πρέπει να κατευθυνθούν προς την Αίγυπτο.



Source link