Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η Φίνος Φίλμ τιμά την Ελένη Ζαφειρίου που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή

Σαν σήμερα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2004, έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Ελένη Ζαφειρίου. Η Φίνος Φιλμ με μια ανάρτηση στα social media και με ένα βίντεο τιμά την αξέχαστη ηθοποιό.

«Αγέρωχη και επιβλητική, μα ταυτόχρονα προσιτή και ανοιχτόκαρδη, η Ελένη Ζαφειρίου δεν βολεύτηκε ποτέ στο ταλέντο της. Δούλεψε σκληρά για να πετύχει, δεν άφησε ευκαιρία να πάει χαμένη και μπήκε στην καρδιά όλων των Ελλήνων. Με 24 ταινίες στη Φίνος Φιλμ και πάνω από 100 στο ενεργητικό της, οι ερμηνείες που μας άφησε – κυρίως στον ρόλο της μάνας – θα μας συντροφεύουν για πάντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελένη Ζαφειρίου έφυγε από κοντά μας στις 2 Σεπτεμβρίου 2004 και τη θυμόμαστε μέσα από στιγμές της στις ταινίες «Η Άγνωστος», «Η Θεία από το Σικάγο», «Η Καφετζού», «Ξύπνα Βασίλη», «Η Κυρά μας η Μαμμή», «Τζένη Τζένη», «Το Παρελθόν μιας Γυναίκας» και «Το Ταξίδι».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1916 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1936 πρωτοεμφανίστηκε στο Εθνικό Θέατρο στην παράσταση «Πριν από το ηλιοβασίλεμα». Στο Εθνικό Θέατρο παρέμεινε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας της, σε δύο χρονικές περιόδους, από το 1936 έως το 1943 και από το 1955 έως το 1978.

Υποδύθηκε δεκάδες ρόλους, κυρίως του κλασικού ρεπερτορίου. Σημαντικότεροι εξ αυτών ήταν οι: Βασίλισσα Μαργαρίτα (Ριχάρδος Γ’), Θεά Αθηνά (Ιφιγένεια), Άτοσσα (Πέρσες), Βασίλισσα Γερτρούδη (Άμλετ), Γινερίλη (Ληρ), Τροφός (Μήδεια), Αντιγόνη (Οιδίπους επί Κολωνώ), Τέκλησσα (Αίας), Σάρα (Θυσία του Αβραάμ), Ρονκάλαινα (Βασιλικός) κ.ά.

Ωστόσο, το ελληνικό κοινό γνώρισε την Ελένη Ζαφειρίου κυρίως ως μαυροφορεμένη μάνα σε πολλές  ελληνικές ταινίες («Το κορίτσι με τα μαύρα», «Πικρό Ψωμί», «Μικρή Πολιτεία», «Η λίμνη των πόθων» κ.ά.). Συνεργάστηκε με τον Νίκο Ξανθόπουλο σε περισσότερες από 20 ταινίες!

Στην τηλεόραση χαρακτηριστικός παρέμεινε ο ρόλος της «Καμπουρίτσας», που ερμήνευσε στη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» τη δεκαετία του ’70.

 

 



Source link