Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η τέχνη του… αθλητικού μπαρμπέρη


 

Τον μπαρμπέρη που εμπιστεύεσαι δεν τον αλλάζεις με τίποτα… το σύγχρονο μπαρμπέρικο δεν είναι ένας απλός χώρος αισθητικής. Ο νέος ρόλος του κουρέα περιλαμβάνει και την δουλειά του ψυχαναλυτή που μέσα στα χρόνια σταθεροποιείται και καταλήγει σε μια φιλική σχέση ζωής με τον πελάτη του. Αυτό ακριβώς έχει πετύχει και ο Παύλος Χαϊκιάνης στο μαγαζί του, στον Πειραιά, για το οποίο παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο ertsports.gr. Το “Paulos The Barbershop” έχει φτάσει στο σημείο να κουρεύει τους Έλληνες και ξένους αθλητές των ελληνικών πρωταθλημάτων.

Η εμφάνιση. Η ψυχολογία. Η αυτοπεποίθηση, η εικόνα είναι στοιχεία τα οποία περνάνε από τα ψαλίδια του κουρέα σου. Ο μπαρμπέρης είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα βασιστείς για όλα τα παραπάνω. Είναι εκείνος που με τα χέρια του περιποιείται την εμφάνισή σου. Είναι αυτός που με την ειλικρίνειά του θα σου πει την γνώμη του για το τι σου ταιριάζει και που θα σε φροντίσει στην εντέλεια. Οι αθλητές οι οποίοι έρχονται σε επαφή με την τηλεόραση, με κάμερες και γενικά με την δημοσιότητα έχουν κάθε λόγο να προσέχουν ένα κλικ παραπάνω το στυλ τους. Εκεί έρχεται ο Παύλος Χαϊκιάνης, ο οποίος καλλωπίζει τα μαλλιά των περισσότερων αθλητών του ελληνικών πρωταθλημάτων.

O αγαπημένος μπαρμπέρης των Ελλήνων και ξένων αθλητών “ξεδίπλωσε” τις ιστορίες του, μίλησε στο ertsports.gr παραχωρώντας μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Βρεθήκαμε στην…βάση του, στο δεύτερο του “σπίτι”, στο μαγαζί του, καθισμένοι στο private room, στο δωμάτιο που έχει κουρευτεί η μισή Super League και όχι…μόνο. Ο ίδιος μας μίλησε για το πώς έφτασε στο επίπεδο να κουρεύει τόσους αθλητές, μας αποκάλυψε ιστορίες όπως όταν αρνήθηκε να βάψει πράσινο μαλλί στον Ονιεκούρου, για την υπόθεση του Σεμέδο. Επίσης, αναφέρθηκε στο πως άλλαξε η ψυχολογία του Μπιέλ φέτος, το πρώτο “μεγάλο” όνομα που πάτησε το πόδι του στο μαγαζί, μέχρι και τα κουρέματα του Μέσι και του Ρονάλντο. Μάλιστα, ως άλλος “Πεπ Γκουαρδιόλα” της κομμωτικής, έφτιαξε και την ιδανική ενδεκάδα του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος με βάσει την κόμμωσή τους.

Η αρχή της κουβέντας ξεκίνησε με τον Παύλο να αναπολεί το ξεκίνημά του και πως έφτασε να ασχοληθεί με το μπάρμπερινγκ: «Ήταν κάτι που μου άρεσε από πολύ μικρό παιδί. Ήταν η δεύτερη μου επιλογή μου, γιατί η πρώτη μου προτίμηση ήταν το ποδόσφαιρο, καθώς έπαιζα μάλιστα. Ήλπιζα να παίξω επαγγελματικά, αλλά δεν τα κατάφερα. Κάπως έτσι ακολούθησα τη δεύτερη μου επιλογή και ασχολήθηκα με το μπάρμπερινγκ». Μάλιστα, μας αποκάλυψε και τη θέση που αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής: «Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες. Έχω αγωνιστεί στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έχω παίξει στις ακαδημίες του Εθνικού, έκανα ένα πέρασμα από Προοδευτική. Ύστερα αγωνιζόμουνα στα τοπικά του Πειραιά. Η θέση μου στο γήπεδο ήταν δεκάρι, ήμουν επιθετικός χαφ».

Η συνέχεια της συζήτησης “πέρασε” στο… σήμερα και πως έφτασε στο σημείο να κουρεύει τη μισή Super League και όχι μόνο… ενώ μας αποκάλυψε από πότε ξεκίνησε να λειτουργεί το μαγαζί και πως άρχισε να υπάρχει η πρώτη επαφή με αθλητές: «Από το 1999. Ενώ με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού ξεκίνησε να υπάρχει επαφή από το 2005 και έπειτα. Η επαφή με τους υπόλοιπους αθλητές όμως ξεκίνησε μιλώντας ο ένας με τον άλλον. Επειδή οι ποδοσφαιριστές ενδιαφέρονται για το μαλλί τους, τους ενδιαφέρει πολύ και επικοινωνούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα όταν είχε έρθει ο Λε Ταλεκ από την Γαλλία για να παίξει για λογαριασμό της ΑΕΚ, είχε επικοινωνήσει με τον Εμβιλά του Ολυμπιακού και του είχε προτείνει εμένα. Παρά το γεγονός ότι ήταν και παίκτης της ΑΕΚ δεν είχε θέμα και γενικά δεν έχουν, γιατί τους ενδιαφέρει το καλό κούρεμα και να έχουν μια σωστή εικόνα. Βγαίνουν στην τηλεόραση, έχουν πολλούς followers στα μέσα κοινωνικά δικτύωσής του και θέλουν να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα. Μπαίνουνε στα social media τα δικά μου, βλέπουν τα αποτελέσματα άλλων κουρεμάτων και έρχονται σε επικοινωνία μαζί μου».

Ύστερα, ο Παύλος Χαϊκιάνης “άνοιξε” το κουτάκι με τις αναμνήσεις και θυμήθηκε ποιο ήταν το πρώτο “μεγάλο” όνομα που πάτησε στο κουρείο του: «Κατά καιρούς, κούρευα πολλούς αθλητές-ποδοσφαιριστές και λόγω της ενασχόλησης μου κιόλας στο παρελθόν με το ποδόσφαιρο, αλλά περιστρεφόμουν και με αθλητές στο κύκλο μου. Ωστόσο, ο πρώτος ως μεγάλο όνομα, ήταν ο μπασκετμπολίστας, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος από το πρώτο του πέρασμα από τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα. Ο Γκος είναι και ένας ωραίος χαρακτήρας, είχαμε κρατήσει επικοινωνία ακόμα και όταν έλειπε στο εξωτερικό… με βοήθησε κατά κάποιο τρόπο να μπω σε αυτόν τον χώρο». Ταυτόχρονα, μας δήλωσε και πως βρήκε το μαγαζί ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού: «Ναι, τον είχα ρωτήσει. Είχε έρθει στην Ελλάδα και έψαχνε έναν καλό μπαρμπέρη. Μου είχε πει στην Αμερική είχε έναν πολύ καλό μπαρμπέρη, τον οποίο είχε χρόνια και αυτό ήταν κάτι που το δυσκόλευε στην σκέψη, γιατί είχε αγχωθεί στο να βρει κάποιον που να ασχολείται με το afrohair cut. Έτσι έκανε ένα story στο Instagram, και ζήτησε από τους followers του στην Ελλάδα να του συστήσουν έναν καλό μπαρμπέρη. Και οι περισσότερες απαντήσεις που πήρε… ήταν για μένα. Μετά επικοινώνησε μαζί μου, μου έστειλε μήνυμα ότι είμαι ο Νάιτζελ Γκος και μου είπαν για σένα πολύ καλά λόγια. Έτσι το κανονίσαμε, τον κούρεψα. Βέβαια είχε κάτι το εντυπωσιακό και με το που τέλειωσε το κούρεμα, με ρώτησε πόσα χρόνια ασχολούμαι με το afrohaircut. Αυτό που του απάντησα ήταν ότι ήταν ο πρώτος. Στο παρελθόν το είχα ξανακάνει αλλά μόνο σε λευκούς, που διαφέρει. Και αυτό που μου απάντησε ήταν ότι: “Tι να πω, μπράβο σου, έχεις έμφυτο ταλέντο, μου έδωσες την εντύπωση ότι ασχολείσαι χρόνια με το afrohaircut”. Πάνω σε αυτό χτίστηκε μια καινούργια αρχή, μου σύστησε εκείνος άλλους μπασκετμπολίστες που έβλεπαν το δικό του αποτέλεσμα».

Με αυτήν την ιστορία ο μπαρμπέρης των Ελλήνων και ξένων αθλητών στην Ελλάδα μας έδωσε την “πάσα” ως άλλοτε δεκάρι, να μας εξηγήσει πόσο σημαντικό “όπλο” είναι τα social media που συμβάλλουν στην αναγνωρισιμότητα: «Αυτό σίγουρα βοηθάει. Είναι ένα “όπλο” οπωσδήποτε. Από την άλλη όμως, είναι και παγίδα γιατί αν δεν τους δώσεις το αποτέλεσμα που θέλουνε, θα κουρευτούν μια φορά και μετά θα εξαφανιστούνε. Όποτε είναι ένα διαβατήριο αλλά το δύσκολο είναι να τους κρατήσεις γιατί είναι πολύ απαιτητικοί, πολύ της λεπτομέρειας».

O Παύλος Χαϊκιάνης συνέχισε τις ιστορίες…ανοίγοντας το κεφάλαιο Ονιεκούρου, του οποίου είχε αρνηθεί να βάψει το μαλλί του πράσινο, προσπαθώντας να είναι συμβουλευτικός, παρά αρνητικός στο κούρεμα του: «Το πιο extreme ήταν ο Ονιεκούρου, που μου είχε ζητήσει να του βάψω τα μαλλιά πράσινα και δεν το είχα δεχτεί φυσικά γιατί έπαιζε στον Ολυμπιακό και για μένα είναι κόντρα ρόλος. Παραμονές ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού, μου είχε ζητήσει να του κάνω το πράσινο και δεν του το έκανα και πήγε και το έκανε στον μπαρμπέρη του στην Τουρκία, ο οποίος τον κούρευε όταν έπαιζε εκεί. Δηλαδή, έφυγε από την Ελλάδα για να πάει στην Τουρκία, μόνο και μόνο για να κουρευτεί, κάνοντας το χρώμα που του είχα αρνηθεί. Μάλιστα, όταν γύρισε, ήταν κακό το αποτέλεσμα που έφερε ο Ολυμπιακός και αποκλείστηκε. Όταν τον είδε στα αποδυτήρια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, θύμωσε πάρα πολύ, συνδυαστικά με το αποτέλεσμα και την εμφάνιση του Ονιεκούρου και είπε στους υπεύθυνους την ομάδας να τον πάρουν και να του αλλάξουν το μαλλί.

Με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν αν το έκανα εγώ και τους είπα πως φυσικά όχι, δεν υπήρχε περίπτωση να το έκανα. Όταν ενημέρωσα τον αθλητή εκείνη την ημέρα για την αρνητική μου απάντηση, δεν είπε κάτι. Του εξήγησα πως ήταν κάτι που δεν ήταν σωστό να γίνει και ότι και για το δικό του καλό, αλλά και για το δικό μου, δεν θα το έκανα. Κατά καιρούς έχω πολλούς αθλητές που τους αρέσει να κάνουν πολύ προχωρημένα κουρέματα κτλ. Θα έλεγα πως ένας από αυτούς είναι και ο Κούντε, γιατί του άρεσαν τα περίεργα κουρέματα, έκανε περίεργα σβησίματα, έκανε braids στο κεφάλι του. Και πολλοί άλλοι. Γενικά τους αρέσει να εντυπωσιάζουν».

Ο Πεπ Μπιέλ μετά το νέο του στυλ στο κούρεμα, καθώς και η αλλαγή ψυχολογίας μετά το γκολ με την Τσουκαρίσκι. (INTIME)

Παράλληλα, ο Χαϊκιάνης μας αποκάλυψε και μια πρόσφατη ιστορία, με τον Μπιέλ. Καθώς, του άλλαξε την ψυχολογία του, όταν τον συμβούλευσε να αλλάξει το κούρεμά του, κάτι που συνέβη από το πρώτο κιόλας ματς του Ολυμπιακού απέναντι στην Τσουκαρίσκι: «Γενικότερα, τους συμβουλεύω. Αν είναι κάτι που πάει να ξεφύγει λίγο από τα όρια, τους συμβουλεύω. Για παράδειγμα, μπορώ να αποτρέψω κάποιο κακό κούρεμα για να μην σχολιαστεί στα social media, να μην πάρει έκταση κτλ. Πολλές φορές, αυτό που έχουν στο μυαλό τους δεν μπορούν να καταλάβουν αν είναι το σωστό και αν είναι ωραίο, οπότε τους συμβουλεύω, όπως συμβουλεύω μερικές φορές και κάποιους παίκτες όταν έχουν κακή ψυχολογική υγεία, να κάνουν κάτι διαφορετικό για να αλλάξει αυτό.

Πρόσφατα, αυτό έγινε με τον Μπιέλ. Στο φετινό ξεκίνημα, είχε μία πολύ κακή ψυχολογία, δεν του έμπαιναν τα γκολ, είχε συνεχώς δοκάρια. Ήταν στεναχωρημένος. Του πρότεινα να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο μαλλί. Όταν με ρώτησε τι εννοώ, του απάντησα να αλλάξουμε χρώμα, να το κάνουμε ξανθό, να αλλάξουμε λίγο το στυλ. Το κάναμε και από την στιγμή που ήταν στο μαγαζί και γινόντουσαν οι απαραίτητες διαδικασία, κατάλαβα πως του άλλαξε η ψυχολογία με αυτό. Ήμουν σίγουρος πως με τον πρώτο αγώνα, θα έκανε κάτι διαφορετικό. Σκόραρε κιόλας με την Τσουκαρίσκι, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Είχε πάρα πολύ καλή απόδοση, έχασε δύο -τρία γκολ, σκόραρε και μου έστειλε μήνυμα “Παύλο σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Με βοήθησες πολύ στην αλλαγή της ψυχολογίας μου”.

Δέχθηκα πολλά μηνύματα και από τον κόσμο, ξεχωρίζοντας ένα χιουμοριστικό το οποίο έλεγε: “Εφόσον έκανες αυτό στον Μπιέλ και άλλαξε, σε παρακαλώ βάψε όλη την ομάδα”. Δέχτηκα άπειρα μηνύματα και γενικά δέχομαι άπειρα μηνύματα, τα οποία με συγχαίρουν για τα καλά κουρέματα, την καλή δουλειά, την αλλαγή ψυχολογίας κτλ».

Μάλιστα, ο μπαρμπέρης αναφέρθηκε και στο περιστατικό του Σεμέδο και στο γεγονός πως ήθελε να παραμείνει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Αυτό που μετράει όμως στην δουλειά του είναι ο επαγγελματισμός του: «Δεν μπορεί να με επηρεάσει αυτό κάπως. Και εγώ την δουλειά μου κάνω. Το ότι μπορεί να έρχομαι σε επαφή μαζί τους, μπορεί να μπαίνω στα σπίτια τους, μπορεί να έρχονται στο μαγαζί μου… μέχρι εκεί. Δεν έχω καμία δουλειά παραπάνω. Μπορώ να τους συμβουλέψω σε κάτι, μπορεί να μου πουν κάτι, είμαι πολύ διακριτικός, δεν βγάζω κιόλας προς τα έξω μερικά πράγματα που ακούω γιατί δεν είναι και η δουλειά μου αυτή. Οπότε, όλο αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά κάτι σε εμένα. Όταν είχε συμβεί η ιστορία με τον Σεμέδο, είχε καταλάβει πως είχε κάνει λάθος και ήταν λίγο κακή η ψυχολογία του επειδή δεν ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό. Του άρεσε η Ελλάδα και η ομάδα, η ζωή στη Γλυφάδα κτλ. Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελε να φύγει, είχε στεναχωρηθεί πάρα πολύ, ακόμη και για την τελική έκβαση, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Σίγουρα, έκανε και αυτός κάποια λάθη, αλλά μέχρι εκεί».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην δύσκολη διαχείριση των social media και στον χαμό των μηνυμάτων που γίνονται κάτω από τα post με τις φωτογραφίες των αθλητών, λειτουργώντας ως τερματοφύλακας που αποκρούει τις επικίνδυνες φάσεις: «Δεν μου αρέσει καθόλου να βρίζουν και να κακολογούν τους παίκτες. Προσπαθώ λίγο να τα ελέγξω, δεν τα αφήνω να υπάρχουν. Μπορώ να τα σβήσω κιόλας. Για εμένα, ποδόσφαιρο παίζουν, υπάρχει καλή μέρα, υπάρχει και κακή, όπως όλοι μας στην δουλειά μας. Δεν πρέπει να βρίζουμε και να ξεφεύγουμε γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι. Οπότε, θα ήθελα και εγώ στον δικό μου λογαριασμό, οι κουβέντες, τα σχόλια κτλ. να είναι όλα μέχρι ένα σημείο και να είναι μη υβριστικά για τους παίκτες, οπότε μπορώ ακόμα και να μπω στην διαδικασία να σβήσω σχόλια».

Έπειτα, ο Χαϊκιάνης χαμογέλασε και θυμήθηκε τον Ροντινέϊ, ο οποίος είναι αυτός που προσφέρει τις πιο αστείες στιγμές στο μαγαζί όταν έρχεται: «Κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή με τον Ρόντινεϊ για κούρεμα, είτε στο μαγαζί, είτε στο σπίτι του, με κάνει να πιστεύω πως είναι ο πιο αστείος αθλητής που έχω συναντήσει ποτέ στην ζωή μου. Είναι απίστευτη εμπειρία μαζί του κάθε φορά, είναι πολύ αστείος, έχει πολύ γέλιο, πειράζει όλο τον κόσμο και όταν έρχεται στο μαγαζί πειράζει τους υπαλλήλους. Έχει μάθει κάποια Ελληνικά, τα οποία τα λέει και έχει πλάκα. Του έχουμε μάθει βρισιές στα ελληνικά, αλλά του τα έχουν πει και ο Φορτούνης με τον Βρουσάϊ στην ομάδα. Τα λέει και είναι πολύ αστείος, μας κάνει και περνάμε πολύ ωραία. Θα μπορούσα να κάνω παρέα μαζί του και εκτός δουλειάς. Είναι αυτός που συμπαθώ περισσότερο από όλους».

Τα περιθώρια βελτίωσης του Κώστα Φορτούνη στην κομμωτική του εμφάνιση σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκιάνη (INTIME)

Στην συνέχεια, ο Χαϊκιάνης πήρε τα ψαλίδια στο χέρι του και αποκάλυψε τους παίκτες στους οποίους θα πραγματοποιούσε αλλαγές στο κούρεμα τους από την Super League, με τον Κώστα Φορτούνη να έχει “ξεχωριστή” θέση: «Θα άλλαζα το κούρεμα του Αραούχο γιατί έχει πολύ ωραίο μαλλί, αλλά δεν μου αρέσουν τα σβησίματα που έχει. Τα θεωρώ έντονα και απότομα. Το ίδιο θα έκανα και στον Αλεξανδρόπουλο και στον Πασχαλάκη, αλλά και στον Φορτούνη. Ο Πασχαλάκης, ενώ του αρέσουν οι αλλαγές, κάποιες φορές ξεφεύγει και το μαλλί του γίνεται… μη ποιοτικό. Πολύ ξυρισμένο, χωρίς σβησίματα κτλ. Ο Αλεξανδρόπουλος είναι στο ίδιο στυλ με τον Πασχαλάκη, αλλά σε αυτόν που θα έκανα πολύ μεγάλη αλλαγή, τόσο στο μαλλί όσο και στο μούσι, είναι ο Φορτούνης. Τον παρακολουθώ χρόνια ότι δεν ασχολείται με το μαλλί του και τα αποτελέσματα είναι κακά. Δεν έχει τύχει να τον κουρέψω ποτέ».

Επίσης, στην κουβέντα μας χώρεσε τον Καράσκο, τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να παίρνει τον Χρυσό Βατόμουρο(γέλια): «Αυτός που μου αρέσει και προσέχει το μαλλί του, με ωραίες αλλαγές, είναι ο Καράσκο, της Ατλέτικο Μαδρίτης. Έχει πολύ ωραίο κεφάλι, ωραία τρίχα, του πάνε οι αλλαγές. Δεν θα επέλεγα afro γιατί δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα σε τέτοιο μαλλί. Τέτοιοι παίκτες, τύπου Φελαϊνί, Σαλάχ κτλ. θέλουν να ξεχωρίζουν με αυτό το μαλλί και δεν θα τους το άλλαζα. Είναι κάτι ξεχωριστό και μου αρέσει. Δεν είναι ανάγκη να έχουν όλοι το ίδιο μαλλί, το ίδιο κούρεμα κτλ. Ο Μέσι έχει κάνει κακές επιλογές με κακά αποτελέσματα, τώρα τελευταία έχει κάνει μία προσπάθεια. Έχει προλάβει προσωπικό κομμωτή. Θα άλλαζα τα χτενίσματά του, τα σβησίματα του, θα έκανα περισσότερες αλλαγές. Δεν ασχολούταν παλιά, έχει κάνει τραγικά κουρέματα, Ο Ρονάλντο είναι πιο προσεγμένος και έφερε στην μόδα την γραμμή στην χωρίστρα».

Τα κουρέματα των Μέσι-Ρονάλντο-Καράσκο (AP PHOTO)

Μάλιστα, ο Παύλος, μας τόνισε και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των Ελλήνων και των ξένων αθλητών και το σκεπτικισμό που υπάρχει: «Νομίζω πως οι Έλληνες δεν δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στα κουρέματα, δεν κάνουν μεγάλες αλλαγές, δεν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ, δεν δίνουν την βαρύτητα που θα έπρεπε να δίνουν. Για τους ξένους, είναι μέσα στην κουλτούρα τους το μαλλί. Το προσέχουν πάρα πολύ, είναι πιο θετικοί στις αλλαγές, τους αρέσει να ρισκάρουν. Οι Έλληνες κάνουν μία προσπάθεια τα τελευταία χρόνια αλλά είναι πιο πίσω. Είναι πιο διστακτικοί σε σχέση με τους ξένους, οι οποίοι τολμούν πιο εύκολα».

Παράλληλα, μας ενημέρωσε και για τις τάσεις της μόδας που ακολουθούν οι αθλητές: «Παλαιότερα, ήμασταν στα πιο έντονα σβησίματα, στα πλαϊνά κτλ. Τώρα έχουμε πάει λίγο μπροστά το μαλλί. Υπάρχει μία μόδα προς το “μάλετ”, αυτό που έκανε ο Κανός. Είναι μία νέα τάση που υιοθετείται από τους παίκτες, με σβησίματα στα πλάγια, σε αντίθεση με μάκρος πίσω και ψηλά. Οπωσδήποτε, υπάρχουν οι έντονες “μοϊκάνες” που κάνουν πίσω. Υπάρχει τάση για τα χρώματα και αρκετοί… τολμούν και τα βάζουν στο μαλλί τους. Γενικότερα, έχουν αλλάξει λίγο τα στυλ των μαλλιών, χρόνο με χρόνο. Προσπαθούν οι Έλληνες να έχουν ωραία κουρέματα. Έχουν μπει και εκείνοι στο τρυπάκι πριν τον αγώνα να κουρεύονται, απλά οι ξένοι είναι πιο πολύ “πειθαρχημένοι”, σχετικά με αυτό».

Ύστερα, ο Χαϊκιάνης στάθηκε στις σχέσεις που χτίζει ως κουρέας με τους αθλητές και η εμπιστοσύνη που διαμορφώνεται: «Φυσικά, η σχέση μεταξύ μπαρμπέρη και πελάτη είναι μία σχέση που γενικά “ανοίγεται”. Ο παίκτης ανοίγεται δυσκολότερα είναι η αλήθεια, γιατί είναι πιο καχύποπτος. Αλλά μετά από κάποιο διάστημα, αφού σε γνωρίσει και νιώσει ασφάλεια, ξεκινάει και ανοίγεται. Με εμένα είναι ακόμα πιο εύκολο γιατί έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής και οι συζητήσεις μας είναι πιο ποδοσφαιρικές, τεχνικές, καταλαβαίνουν πως αντιλαμβάνομαι κτλ. Οπότε μπορούν μαζί μου να συζητήσουν τέτοιου είδους και μετά από αυτό έρχονται οι πιο προσωπικές».

Ο Παύλος Χαϊκιάνης εξηγεί τις ιδιαιτερότητες των κουρεμάτων των Ελλήνων και ξένων αθλητών στο δημοσιογράφο του ertsports.gr, Γιώργο Γατή.

Μάλιστα, σε πολύ χιουμοριστική διάθεση δεν έκρυψε την εκτίμησή του στον Γκουαρδιόλα ως προπονητής ενώ δεν θα ήταν άδικο να χαρακτηριστεί ως ο “Πεπ” της κομμωτικής: «Για μένα, ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο είναι ο Γκουαρδιόλα, αν και είμαι Λίβερπουλ. Ναι, θα μπορούσε, γιατί τον εκτιμώ».

Ως επίλογο, σε ρόλο… “Πεπ Γκουαρδιόλα” μας έφτιαξε την ιδανική 11άδα από την φετινή Super League, βάσει τη κόμμωσης των παικτών: «Κάτω από τα δοκάρια θα έβαζα, εννοείται, τον Πασχαλάκη γιατί έχει ωραίο μαλλί και τολμάει. Δεξιά θα έβαζα τον Βαγιαννίδη, που έχει ωραίο μαλλί και θα μπορούσαμε να το μεταλλάξουμε λίγο. Από αριστερά, θα διάλεγα τον Ορτέγκα, έχει ωραίο μαλλί. Στα στόπερ, βάζω τον Φαμπιάνο γιατί μου αρέσει σαν μαλλί, αλλά και τον Μάγκνουσον. Στο κέντρο θα έβαζα τον Γιόνσον, ο οποίος είναι Σκανδιναβός όπως ο Μάγκνουσον και έχει ωραίο μαλλί. Όλοι οι Σκανδιναβοί έχουν ωραίο μαλλί. Επίσης, στο κέντρο θα έβαζα τον Αραό. Στα εξτρέμ θα έβαζα οπωσδήποτε τον Μπιέλ, μου αρέσει το μαλλί του και οι αλλαγές. Αριστερό εξτρέμ θα έβαζα τον Μαντσίνι γιατί έχει ωραίο μαλλί και πειραματίζεται. Μπροστά, ως επιθετικό, θα επέλεγα τον Λιβάι Γκαρσία και για 10άρι θα τοποθετούσα τον Αραούχο».//

Επιμέλεια: Γιώργος Γατής





Source link