Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η στιγμή του “Καρλάντο” που… όλοι περίμεναν.


 

Ο Κάρλος Σάινθ σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο Grand Prix της Σιγκαπούρης και την πρώτη του για τη σεζόν του 2023, σταματώντας το σερί ρεκόρ της Red Bull. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την pole και προηγήθηκε από τα φώτα έως την καρό σημαία, ο αγώνας του δεν ήταν καθόλου εύκολος.

Σε μία έντονο κούρσα που κυριαρχούσε η ζέστη και η υγρασία, η πίεση ήταν τεράστια από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς ο Σάινθ πάλεψε να κρατήσει μακριά την αδιαμφισβήτητα ταχύτερη Mercedes του Τζώρτζ Ράσελ για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα.

Με τις δύο Mercedes να έχουν φρέσκα μεσαία ελαστικά και τον Σάινθ να φροντίζει τα σκληρά που είχε τοποθετήσει κάτω από το πρώιμο Safety Car, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να τους κρατήσει πίσω στους τελευταίους γύρους.

Ο Σάινθ μπορεί να μην είχε τον συμπαίκτη του ως προστάτη, αλλά είχε τον επόμενο καλύτερο – τον πρώην συμπαίκτη του στη McLaren και καλύτερο φίλο του, Λάντο Νόρις.

«Οι νίκες δεν έρχονται ποτέ εύκολα και σήμερα είχαμε λίγο από όλα και έπρεπε να παλέψουμε για αυτό, έπρεπε να είμαστε στρατηγικοί, έπρεπε να βάλουμε τα πάντα, έπρεπε να αφοσιωθούμε στα σχέδιά μας και λειτούργησε και τώρα είμαστε σε μία νίκη που έχει μία υπέροχη γεύση», δήλωσε ο Ισπανός οδηγός.

Ο Σάινθ αναφέρθηκε στην πτώση ταχύτητας στους τελευταίους γύρους του αγώνα, προκειμένου να εξασφαλίσει το DRS για τον Νόρις, με το οποίο θα αμυνόταν στον Τζώρτζ Ράσελ και στον Λιούις Χάμιλτον. Ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι η ιδέα ήταν δική του, καθώς προσπάθησε τα πάντα για να κρατήσει την πρώτη θέση και να εξασφαλίσει τη νίκη.

«Πιστεύω ότι πρέπει να αγοράσουμε ποτά ο ένας στον άλλον, γιατί δίνοντάς του DRS του έσωσα τη δεύτερη θέση και με το να αμύνεται όπως έκανε απέναντι στοΝ Ράσελ με βοήθησε να πάρω την πρώτη θέση. Ειλικρινά ήταν ωραίο να ανέβω στο βάθρο μαζί του, έχουμε μια εξαιρετική σχέση και ήταν επίσης πολύ ωραίο που είδαμε τα παιδιά της McLaren εκεί με τη Ferrari», δήλωσε ο Σάινθ.

Όσο για τον Σαρλ Λεκλέρ, επέλεξε μια διαφορετική στρατηγική από τον συμπαίκτη του, αλλά δεν του βγήκε σε καλό, αφού έμεινε στο pit lane όταν η ομάδα κάλεσε και τους δύο οδηγούς της κατά τη διάρκεια του Safety Car.

Ο Λεκλέρ κατάφερε να φέρει έναν αξιοπρεπή αριθμό πόντων, κατακτώντας την τέταρτη θέση, αφήνοντας τον Μαξ Φερστάπεν πίσω του. Οι διπλοί βαθμοί για τη Scuderia σε συνδυασμό με τους μηδενικούς βαθμούς της Aston Martin σημαίνει ότι η Ferrari επεκτείνει το πλεονέκτημά της έναντι της ομάδας του Σίλβερστόουν, στον αγώνα για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.



Source link